ყველა დიასახლისს სალათის საკუთარი ვერსია აქვს. მაგრამ ჩემი ოლივიე ყველა სტუმარს აგიჟებს.

by ekaterine

რა დავამატოთ ოლივიეს, რომ უფრო ნაზი იყოს

ყველა დიასახლისმა იცის როგორ მოამზადოს ცნობილი ოლივიეს სალათი. სამზარეულოს წიგნი უნდა შეიცავდეს მინიმუმ ერთ რეცეპტს, რომელიც შეიძლება შეიცავდეს მრავალფეროვან და ზოგჯერ მოულოდნელ ინგრედიენტებს. ამიტომ, კლასიკურ ვერსიაზე დღეს ნამდვილად არ ვისაუბრებთ. მოდი უკეთ ვიმსჯელოთ რა შეიძლება დაემატოს ოლივიეს, რომ კიდევ უფრო გემრიელი გახდეს.

გამოცდილი მზარეულები ამბობენ, რომ სალათის გემო, პირველ რიგში, პროდუქციის დაჭრაზეა დამოკიდებული. სასურველია, რომ ყველა ნაჭერი ერთნაირი ზომის იყოს. მაგრამ რაც მთავარია, საჭმლის კომპონენტები უნდა იყოს ერთმანეთთან ჰარმონიაში. და ყველა მზარეულის არსენალში ყოველთვის არის რამდენიმე ხრიკი, რომელიც გარანტირებულია წარმატების უზრუნველსაყოფად. დასასრულს, მე გაგიზიარებთ ჩემს საიდუმლო ინგრედიენტს, რომელსაც შეუძლია ოლივიე წარმოუდგენლად ნაზი გახადოს.

რა დავამატოთ ოლივიეს სალათის გემოს გასაუმჯობესებლად

ჩვეულებრივ ამ სალათისთვის ვხარშავთ კარტოფილს და სტაფილოს. მაგრამ ბევრად უკეთესი იქნება, თუ ბოსტნეულს ღუმელში ან ორთქლზე მოამზადებთ. მოხარშვისას ისინი შთანთქავენ წყლის ნაწილს და გემოს „აზავებენ“. სხვათა შორის, მზა ბოსტნეულის დაჭრის გასაადვილებლად, დატოვეთ 2-3 საათი.

ხახვი უსიამოვნოდ გამოირჩევა სხვა ინგრედიენტებს შორის. ვაშლის ან ღვინის ძმარი დაგეხმარებათ უფრო სასიამოვნო გახადოთ. საკმარისია, დაჭრილი ხახვი 15-20 წუთის განმავლობაში გააჩეროთ და  გაწუროთ. მეორე ვარიანტი არის მისი შეცვლა მწვანით.

ზოგი გვირჩევს, დაკონსერვებული ბარდა შევცვალოთ გაყინულით, მოხარშვის შემდეგ. ამ შემთხვევაში, სალათი უფრო ნათელი გახდება, მაგრამ გემო შეიძლება გაუმჯობესდეს. ასევე, არ გადააჭარბოთ ბარდას, ეს საჭმელს გააუბრალოებს.

ოლივიე უფრო წვნიანი გახდება, თუ მას ტკბილ-მჟავე ვაშლს დაუმატებთ, ნაკლებად ხშირად მსხალს. მაიონეზის სოუსი სალათს ძალიან ცხიმიან და მძიმეს ხდის. სცადეთ სოუსი შეურიოთ არაჟანს ან იოგურტს. და კიდევ უფრო სასარგებლოა მაიონეზის მთლიანად ჩანაცვლება ფერმენტირებული რძის პროდუქტით.

ახლა ძალიან ძნელია მაღალი ხარისხის მოხარშული ძეხვის პოვნა. ამიტომ შეცვალეთ იგი ქათმის ან საქონლის ნაჭრებით. საჭმლის ეს ვერსია ბევრად უფრო დახვეწილი და ნოყიერია.

საიდუმლო ინგრედიენტი, რომელიც ოლივიეს ნაზს ხდის ეს არის იაფი პროდუქტი, ჩვეულებრივი მდნარი ყველი, რომელიც შეგიძლიათ შეიძინოთ ნებისმიერ სასურსათო მაღაზიაში. გახეხეთ წვრილ სახეხზე და შეურიეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს.

თუ დაიცავთ ოლივიეს მომზადების ძირითად წესებს, მაშინ ნაცნობ კერძს შეუძლია გურმანიც კი გააოცოს. რისგან შედგება თქვენი საფირმო სალათი?

Related Articles