მზის სხივივით ყვითელია,თუმცა ცომში მხოლოდ 1 კვერცხია. ჩვენი რეცეპტის წყალობით, პურის გამოცხობა თქვენს სახლში კარგ ტრადიციად იქცევა.

by ekaterine

სიმინდის პური საფუარის და მოზელის გარეშე

თუ პურის გამოცხობის პროცესი ზედმეტად შრომატევად მოგეჩვენათ და დიდ გამოცდილებას მოითხოვს, ჩვენ საპირისპიროში დაგარწმუნებთ. წარმოგიდგენთ რეცეპტს, რომლის მიხედვითაც პურის გამოცხობა ჩვეულებრივი ღვეზელზე რთული არ იქნება. სიმინდის პურის მომზადება საფუარის გარეშე და ხანგრძლივი მოზელის გარეშე.

არანაირი პრობლემა: შეურიეთ ცომის ინგრედიენტები და ჩაასხით ფორმაში. უფრო სწრაფად მომზადებას ვერც წარმოიდგენთ. მომზადების სიმარტივის მიუხედავად, პური წარმოუდგენლად მადისაღმძვრელი გამოდის. ფუმფულა და ოქროსფერი ნატეხი ხრაშუნა ქერქის ქვეშ – მზესავით ანათებს!

რჩევა პირველი. ამ რეცეპტის მიხედვით სურნელოვანი სიმინდის პურის მომზადება შესაძლებელია ნელ გაზქურაშიც. ცომი გადაიტანეთ ცხიმწასმულ ჭურჭელში და მოხარშეთ „Bake“ რეჟიმში 40 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ პური გადააბრუნეთ  და გამოაცხვეთ კიდევ 10 წუთი.

რჩევა მეორე. თუ გსურთ უფრო მარცვლოვანი ნამსხვრევების სტრუქტურა, შეცვალეთ სიმინდის ფქვილის ნახევარი წვრილად დაფქული სიმინდის მარცვლებით. ცომი მოზელის შემდეგ დატოვეთ.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა.

სიმინდის ფქვილი 1 ჭიქა.

კვერცხი 1 ც.

კეფირი 1 ჭიქა.

მზესუმზირის ზეთი 60 მლ

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ

მარილი 1 ჩ/კ

შაქარი 2 ს/კ .

მომზადება

ღრმა თასში აურიეთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი: ორივე სახის ფქვილი, შაქარი, მარილი და გამაფხვიერებელი. ცალკე ჭურჭელში მსუბუქად ათქვიფეთ ყველა თხევადი: ჯერ კვერცხი კეფირით, შემდეგ დაასხით ზეთი.

ჩაასხით თხევადი ნარევი მშრალში. კოვზით მოვზილოთ ნახევრად თხევადი წებოვანი ცომი.

ფორმას უხვად წაუსვით ზეთი. ჩაასხით და თანაბრად გაანაწილეთ მასში ცომი. ზედაპირზე, გააკეთეთ რამდენიმე თვითნებური ან ხვეული (თქვენი გემოვნებით) ღარები.

გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. აცხვეთ პური 30 წუთის განმავლობაში.

შეუდარებელი სიამოვნებაა ახლობლების საკუთარი ხელით გამომცხვარი პურით გამასპინძლება. შესაძლოა, ჩვენი რეცეპტის წყალობით, პურის გამოცხობა თქვენს სახლში კარგ ტრადიციად იქცეს. ჩვენ ვიქნებით ბედნიერი და მადლიერი. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles