ყაყაჩოს თესლის რულეტი: სააღდგომო საცხობი რეცეპტი
აღდგომას ეკლესიაში მიგვაქვს 2 კალათა: ერთით სააღდგომო ნამცხვარი და რამდენიმე სხვა პროდუქტი, რომლებიც მისაღებია საკურთხევლად, მეორე კი ტკბილი რულეტებით. მამაოს ვუტოვებ. როგორც სასულიერო პირმა აღიარა, ყოველწლიურად მოუთმენლად ელის ჩემი ყაყაჩოს თესლის რულეტს.
საინტერესოა, რომ ამ ნამცხვარს ყოველთვის ერთი და იგივე რეცეპტით ვამზადებ. ჰაეროვანი და რბილი საფუარის ცომი მალავს უამრავ ყაყაჩოს შიგთავსს. ამ რულეტს მაღაზიაში ვერ იყიდით!
სააღდგომო ტორტს ხომ ხშირად ვუმატებთ ჩირს და დაშაქრულ ხილს. მიუხედავად ამისა, ჩემი ოჯახი სააღდგომოდ ხალისით იწონებს თავს ყაყაჩოს რულეტით. 2 დიდი რულეტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი რაოდენობის ინგრედიენტები.
ინგრედიენტები
რძე 250 მლ
კვერცხი 2 ც
კარაქი 140 გრ
არაჟანი 60 გრ
ხორბლის ფქვილი 370–450 გრ
შაქარი 240 გრ
მარილი 0,5 ჩ.კ
მომზადება
მოამზადეთ ცომის დედა. 120 მლ რძეში გავხსნათ ახლად დაჭერილი საფუარი და 1 ს.კ. შაქარი. დაუმატეთ 2 ს.კ. ფქვილი, კარგად აურიეთ. ცომს გადააფარეთ ფოლგა და დატოვეთ თბილად 15-20 წუთის განმავლობაში.
ამასობაში კვერცხი შეურიეთ 70 გრ შაქარს, მარილს და არაჟანს. აურიეთ 130 მლ თბილი რძე ერთგვაროვან მასაში. როდესაც ცომზე ქაფი გამოჩნდება, შეურიეთ კვერცხი-რძის ნარევში.
თხევად მასაში დარჩენილი ფქვილი ვანილით რამდენიმე ნაწილად გავცრათ. მოზილეთ რბილი ცომი. მოზელილ ცომს დაუმატეთ 80 გრ დარბილებული კარაქი. კვლავ მოზილეთ ცომი.
დააფარეთ თასს ცელოფანი, შემდეგ პირსახოცი. დადგით თბილ ადგილას 1,5 საათის განმავლობაში. ამ დროს გააკეთეთ შიგთავსი. გარეცხილ ყაყაჩოს თესლს დაასხით ცხელი წყალი.
ყაყაჩოს თესლი მოხარშეთ, სანამ არ დარბილდება (დაახლოებით 40 წუთი) და შემდეგ გაწურეთ ტილოში. ათქვიფეთ ყაყაჩოს თესლი ბლენდერით. შეურიეთ 150 გრ შაქარი, 60 გრ დარბილებული კარაქი და ცილა.
ამოსული ცომი დაჭერით და გაყავით შუაზე. თითოეული ნახევარი იწონის დაახლოებით 440 გ. ბურთი გააბრტყელეთ მართკუთხედად, დაჭერით მისი მესამედი ზოლებად.
დააყარეთ დარჩენილ ცომს შიგთავსი. ცომის ზოლები გადაახვიეთ ერთმანეთზე და გადაახვიეთ მთლიანი ცომი რულეტად. ანალოგიურად, ცომის მეორე ნახევრიდან იგივე წესით გააკეთეთ რულეტი. დადეთ ისინი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე.
რულეტებს დააფარეთ ფოლგა და ზემოდან პირსახოცი. დატოვეთ ისინი თბილ ადგილას 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ პროდუქტებს წაუსვით კოვზ რძეში შეზავებული გული. გამოაცხვეთ 180 ° C-მდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთის განმავლობაში.
ყაყაჩოს რულეტები მზად არის. ცოტა უნდა გაცივდეს, სანამ დაჭრით. ამ გზით ნამცხვარი შეინარჩუნებს ფორმას. რულეტები ამ რეცეპტის მიხედვით გამოდის რბილი და ჰაეროვანი, ბევრი შიგთავსით. თუმცა შეგიძლიათ კიდევ უფრო გააგემრიელოთ და ყაყაჩოს თესლს სიროფში დასველებული ქიშმიშიც დაუმატოთ. სცადეთ და გაგვიზიარეთ თქვენი გამოცდილება!