თხილის დესერტი: რესტორნის კერძი თეთრებად
რესტორნებში იშვიათად დავდივარ. ასე რომ, ფასები ზოგჯერ საოცარია. კარგია, თუ ეს შესანიშნავი სტეიკი ან ზღვის პროდუქტების კერძია. მაგრამ ელემენტარული თხილის დესერტისთვისაც კი ბევრის გადახდა ზედმეტია. მითუმეტეს, რომ მე თვითონ შემიძლია ამის მომზადება. დელიკატესი თეთრები ეღირება, მაგრამ რესტორანზე უკეთესიც კი გამოვა.
საკმარისია შეურიოთ ყველა ინგრედიენტი და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით. ვაკეთებ ღუმელის გარეშე. როგორც წესი, დესერტს ვამზადებ ნიგვზით. მაგრამ ამჯერად მე შევცვალე ისინი ნუშით. ნუგას წააგავს, მაგრამ გაყინვისას უფრო მკვრივი ხდება. მხოლოდ 4 ხელმისაწვდომი პროდუქტია და რა გემრიელია!
როგორ მოვამზადოთ ნიგვზის დესერტი სახლში
ინგრედიენტები
ნუში 200გრ
1 კვერცხის ცილა
თხევადი თაფლი 125გრ
შაქრის ფხვნილი 125გრ
მომზადება
ნუში დაფარეთ წყლით და ადუღეთ 3 წუთის განმავლობაში. შემდეგ მოათავსეთ საწურში. ეს ხელს შეუწყობს ქერქის ადვილად მოცილებას.
გაფცქვნილი ნუში შეწვით მშრალ ტაფაში, სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება. გადაიტანეთ თასში და დატოვეთ გასაცივებლად.
კვერცხის ცილა ათქვიფეთ ფუმფულა ქაფად. მშრალ ტაფაში ჩაასხით თაფლი, დაუმატეთ შაქრის პუდრა და გამუდმებით ურიეთ, დაბალ ცეცხლზე კარამელიზებამდე. დაამატეთ ცილა.
ნაზად აურიეთ მასა, რომ ერთგვაროვანი გახდეს. დაუმატეთ ნუში და კვლავ აურიეთ. თხილის ნუგა გადაიტანეთ მართკუთხა სილიკონის ფორმაში, გააბრტყელეთ და შედგით მაცივარში 12 საათით.
შეინახეთ ეს ნუშის ნუგა მაცივარში. თაფლი-კვერცხის ფუძე შეიძლება სხვა სახის თხილთანაც. ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ კენკრა ან ჩირი. ეს დესერტი შეიძლება გახდეს ყველას საყვარელი დესერტი. ის ნამდვილად ჩვენს საუკეთესოთა სიაშია! თქვენ რა ხელნაკეთ კერძებს ამზადებთ?