• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ახლა ყოველ საღამოს მომაქვს სახლში კეფირი. ლანჩის, ვახშმის ან უბრალოდ დესერტის რეცეპტი.

by ekaterine აპრილი 28, 2022
აპრილი 28, 2022

ვცდილობთ ნაკლებად შევწვათ, მაგრამ უარს ვერ ვიტყვით “კეფირის ჩხირებზე”, საყვარელ საოჯახო საჭმელზე.

მოდით, დღეს საკუთარ თავს უფლება მივცეთ, რომ არ გადავახვიოთ ახალი ამბები და არ დავისვენოთ ამქვეყნიური აურზაურისგან? გთავაზობთ, გაანებივროთ საკუთარი თავი და თქვენი ოჯახი გემრიელი და ძალიან მარტივი კერძით. და მომზადებას დიდი დრო არ დასჭირდება. ხელნაკეთი კეფირის ყველის ჩხირები შესანიშნავი იდეაა გემრიელი ლანჩისთვის, ვახშმისთვის ან უბრალოდ საჭმლისთვის. მაგალითად, მიყვარს მათი დამზადება და ორი ყბით ჭამა ჩემი საყვარელი სერიალის ყურებისას.

ხელნაკეთი ყველის ჩხირები

მე მიყვარს ეს რეცეპტი, რადგან ის ძალიან მარტივია. ცომი მზადდება სწრაფად, შემდეგ კი შემდეგი ნაბიჯი არის ყველის ჩხირების შეწვა და მირთმევა. მინდა გაგაფრთხილოთ, რომ კერძი საკმაოდ ცხიმიანია, რადგან ცომი ბევრ ცხიმშია შემწვარი. მაგრამ ზოგჯერ შეგიძლიათ გაანებივროთ საკუთარი თავი და თქვენი ოჯახი!

ინგრედიენტები

250 მლ კეფირი

100 გრ მყარი ყველი

2 კვერცხი

450 გრ ხორბლის ფქვილი

10 გ გამაფხვიერებელი

1 ჩ.კ მარილი და შაქარი

მწვანილი გემოვნებით

მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მომზადება

პირველ რიგში ავთქვიფოთ კვერცხები ღრმა თასში. ამისთვის ბლენდერი არ არის საჭირო, საკმარისია ჩვეულებრივი ჩანგლით შეიარაღდეთ. შემდეგ ჩაასხით კეფირი კვერცხში, დაამატეთ მარილი და აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ შაქარი და კვლავ კარგად აურიეთ.

მყარი ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე და დაუმატეთ კვერცხი-კეფირის ნარევს. მწვანილი (მაგალითად, ოხრახუში) წვრილად დაჭერით და ასევე დაუმატეთ ცომს. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი.
ცომს დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი: ჯერ ჩანგლით, შემდეგ ხელებით. ცომი ხელებზე ოდნავ წებოვანი იქნება – ეს ნორმალურია. ამ შემთხვევაში მეტი ფქვილის დამატება არ დაგჭირდებათ, წინააღმდეგ შემთხვევაში ყველის ჩხირები ძალიან მკვრივი გამოვა.

ცომი დაამრგვალეთ და გადაიტანეთ ფქვილმოყრილ სამზარეულოს ზედაპირზე. ცომს ფქვილი მოაყარეთ ყველა მხრიდან და გააბრტყელეთ დიდ კვადრატულ ან მართკუთხედად არაუმეტეს 1 სმ სისქის.შემდეგ პიცის საჭრელით, თუ გაქვთ, დაჭერით ცომი ერთი და იმავე სიგრძისა და სიგანის ზოლებად.

დიდ ტაფაზე გავაცხელოთ მცენარეული ზეთი. ზეთის რაოდენობას არ დავაკონკრეტებ, რადგან ეს დამოკიდებულია თქვენი ტაფის ზომაზე. საკმარისი უნდა იყოს, რომ თითქმის მთლიანად დაფაროს ყველის ჩხირები. შეწვით ყველა ჩხირი საშუალო ცეცხლზე 2 მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. მზა ჩხირები დადეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაცილოთ. მზადაა!

თუ არ მოგწონთ ასეთი ცხიმიანი კერძები, შეგიძლიათ ღუმელში გამოაცხოთ  ყველის ჩხირები. ვფიქრობ, 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში მხოლოდ 15-20 წუთი საკმარისი იქნება. გირჩევთ, გამოცხობის წინ თითოეულ ჯოხს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული. არანაკლებ გემრიელი და სურნელოვანი გამოვა!

კეფირზე მომზადებული ყველიანი ცომი უნივერსალური საფუძველია სხვადასხვა კერძის მოსამზადებლად.

თუ ამ რეცეპტის მიხედვით ამზადებთ ხელნაკეთ ყველის ჩხირებს, აუცილებლად გაგვიზიარეთ თქვენი აზრი კომენტარებში. გემრიელად მიირთვით!

 

0
FacebookEmail
previous post
ყოველ ჯერზე როცა ვაკეთებ, ჩემს ქმარს თავიდან ვუყვარდები! ❤️
next post
ამ პატარა ხრიკის წყალობით, პური წარმოუდგენლად სურნელოვანი და ფუმფულა გამოდის. ასეთ გემრიელ და მარტივ სენდვიჩზე უარს ვერავინ იტყვის.

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 4

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC