შესანიშნავი დანამატია ბლინების, ნაყინის ან ჩიზქეიქებისთვის. ასევე უგემრიელესია როგორც ცალკე დესერტი.

by ekaterine

რძიანი კარამელი მხოლოდ ოთხი ინგრედიენტით.

ვაღიარებ, ადრე ნამდვილად არ მომწონდა კრემების მომზადება. ამიტომ, იშვიათად ვაცხობდი  კრემიან ნამცხვრებს. უფრო ღვეზელებს, ფუნთუშებს და კექსებს ვაცხობდი. მეგობართან კულინარიის შესახებ საუბრისას, მე შემთხვევით აღვნიშნე ჩემი პრობლემა და მან მირჩია, რძით კარამელის გაკეთება. მისი თქმით, ისეთი მარტივია, მის შვილსაც კი შეუძლია გაუმკლავდეს ამას.

ხელნაკეთი კარამელის მომზადებისას მთავარია რამდენიმე მარტივი წესის დაცვა. პირველ რიგში, თქვენ უნდა აირჩიოთ სწორი ჭურჭელი. შაქრის ფერის განსაზღვრის გასაადვილებლად სასურველია აიღოთ მსუბუქი სქელკედლიანი ტაფა. მეორეც, პროდუქციის ხარისხი და სიახლე. და, რა თქმა უნდა, პროცესის მუდმივი კონტროლი. მაშინ კარამელი იდეალური გამოვა.

ინგრედიენტები

შაქარი 1 ჭიქა

რძე 1 ჭიქა

კარაქი 25 გ

ხორბლის ფქვილი 2 ს.კ.

მომზადება

ჩაყარეთ შაქარი ტაფაში ან ქვაბში. დადგით საშუალო ცეცხლზე და მორევით გაადნეთ შაქარი სიროფამდე.

მას შემდეგ, რაც შაქარი გადნება, დაუმატეთ კარაქი, გაადნეთ, თან მუდმივად ურიეთ.

ცალკე თასში შეურიეთ რძე და ფქვილი. ნარევი დაუმატეთ შაქრის მასას, სწრაფად ურიეთ ისე, რომ კოშტები არ დარჩეს.

ადუღეთ კარამელი 1 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან. გადაიტანეთ ქილაში და შეინახეთ მაცივარში.

რძის კარამელი შეიძლება გახდეს როგორც დამოუკიდებელი დესერტი, ასევე შესანიშნავი დანამატი ბლინების, ნაყინის ან ჩიზქეიქებისთვის. ეს კრემი გამოვიყენე ბისკვიტის რულეტისთვის და ნამცხვრისთვის. Მომწონს. ასე რომ,  უნივერსალურია და რეცეპტი აუცილებლად გამოგადგებათ. შეინახეთ და გაუზიარეთ მეგობრებს!

Related Articles