ნაზი და პიკანტური: შოკ – მანჟეს დესერტი
კლასიკოსების აზრით, სადღესასწაულო ვახშამი ყოველთვის სიტკბოთი უნდა დასრულდეს. სასურველია მსუბუქი და ჰაეროვანი. შემოგთავაზებთ უბრალოდ წარმოუდგენელ დესერტს “შოკ მანჟე”. მისი ხავერდოვანი ტექსტურა დნება პირში, შოკოლადის ნოტები კი დაუვიწყარ გემოს ტოვებს.
როდესაც გაყინულია, Shock Mange უფრო ნაყინს ჰგავს, ხოლო როცა ოდნავ დნება, უფრო სუფლეს ჰგავს. დასასრულს შეგიძლიათ დაამშვენოთ თქვენი საყვარელი თხილით ან დარიჩინით.
როგორ გავხადოთ შოკ მანჟის დესერტი კიდევ უფრო არომატული
მომზადებისას მხოლოდ 50 მლ კონიაკი ან სხვა ალკოჰოლური სასმელი უნდა დაუმატოთ და მყისიერად უკვე გემრიელი დელიკატესი გადაიქცევა პიკანტურ დესერტად დამათრობელი ნოტებით. გასაოცარი გამოდის!
ინგრედიენტები
კვერცხი 6 ც
შაქარი 270 გრ
რძის შოკოლადი 150 გრ
კარაქი 180 გრ
მომზადება
გამოაცალკევეთ ცილა გულებისგან.
ცილა ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ გახდება ფუმფულა, თანდათან დაუმატეთ ნახევარი შაქარი, შემდეგ გულები ათქვიფეთ დარჩენილ შაქართან ერთად.
ნაზად აურიეთ კვერცხის მასა ნიჩბით.
გაადნეთ რძის შოკოლადი და კარაქი წყლის აბაზანაზე.
მიღებული შოკოლადის ნარევი დაუმატეთ ათქვეფილ კვერცხს.
შემდეგ ჩაასხით ყველაფერი ფორმებში და გააგზავნეთ საყინულეში 3 საათით.
სურვილისამებრ მორთეთ ქოქოსით ან დარიჩინით.
თუ ყოველთვის გინდოდათ დესერტის მომზადება, როგორც კარგ კაფეებში, მაშინ სწორ ადგილას ხართ! გარწმუნებთ, რომ “შოკ მანჟე” არა მხოლოდ სასიამოვნოდ გაგაოცებთ, რეცეპტი სადღესასწაულო კერძების მომზადებისას აუცილებლობად იქცევა.