ლეგენდარული ბუფალოს ფრთების შესახებ ალბათ მათაც კი სმენიათ, ვინც გულგრილია სწრაფი კვების მიმართ. ხრაშუნაა და ძალიან გემრიელად მიირთმევენ სხვადასხვა სოუსებთან ერთად. თქვენ არ გჭირდებათ ძვირადღირებულ რესტორნებში წასვლა, რათა გასინჯოთ ცნობილი ბუფალოს ფრთები. ეს დელიკატესი შეიძლება მომზადდეს სახლში.
1964 წელს, ამერიკულ პატარა ქალაქ ბუფალოში, ნიუ-იორკში. საოჯახო ბარი „ანჩორი“ ისტორიაში შემოსული შემწვარი ფრთების პირველ თეფშს ემსახურებოდა. ბარის დიასახლისმა ქათამი შვილის მეგობრებისთვის მოამზადა. კერძი ძალიან მოეწონათ ახალგაზრდებს, შემდეგ კი ქალაქის სხვა მაცხოვრებლებს. მალე „ბუფალოს“ ფრთებმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა.
გასაკვირი არ არის, რომ ფრთები ასე პოპულარული გახდა. ხრაშუნა და წვნიანი ქათამი ცხარე სოუსით – უბრალოდ გემრიელია. კარგია, რომ ფრთების მომზადება შესაძლებელია სახლში, ღუმელში და არაფერია რთული რეცეპტში.
ინგრედიენტები
1 კგ ქათმის ფრთები
3-4 ს.კ. სოიოს სოუსი
3 კბილი ნიორი
დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
სოუსისთვის:
50 გრ კარაქი
50 გრ ტომატის პასტა
30გრ ყავისფერი შაქარი
1/3 ჩ.კ მარილი
ცხარე წიწაკა გემოვნებით
1 კბილი ნიორი
დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
მარინადისთვის დაჭერით 3 კბილი ნიორი. ფრთებს დაუმატეთ ნიორი და აურიეთ. ასევე დაამატეთ სოიოს სოუსი და დაფქული შავი პილპილი. დატოვე ფრთები ოთახის ტემპერატურაზე მინიმუმ 30 წუთის განმავლობაში დასამარინადებლად.
ფრთები მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე, ნივრის ნარჩენები მოვაცილოთ, რომ ღუმელში არ დაიწვას. გაახურეთ ღუმელი 220 გრადუსამდე. შედგით ფრთები ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში ფრთები უნდა გადაატრიალოთ ისე, რომ ორივე მხრიდან შებრაწული იყოს.
სოუსი
დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ 50 გრ კარაქი. დაუმატეთ მას ყავისფერი შაქარი. პიკანტურობისთვის დაამატეთ ჩილის წიწაკა (ხმელი, თხევადი ან ფხვნილი).
როდესაც შაქარი გაიხსნება, დაამატეთ ტომატის პასტა. სოუსი გააცხელეთ, მაგრამ არ მიიყვანოთ ადუღებამდე. მარილი მოაყარეთ სოუსს და დაუმატეთ გახეხილი ნიორი.
გამომცხვარ ფრთებს დაასხით სოუსი და აურიეთ. ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით. გააჩერეთ ფრთები 10 წუთის განმავლობაში, რათა სოუსი შეიწოვოს ქათამმა.
ფრთები ძალიან წვნიანი და გემრიელია, ხოლო მოჭიქული ტკბილი და მჟავე სოუსის კომბინაცია მას პიკანტურ გემოს აძლევს. გასაკვირი არ არის, რომ ამერიკელებს ძალიან უყვართ ბუფალოს ფრთები!