შესანიშნავი რეცეპტია ჰალვას მოყვარულებისთვის. თუ ახლო მომავალში გეგმავთ ოჯახის განებივრებას ნამცხვრებით, ყურადღება მიაქციეთ ამ რეცეპტს.
პოლონური ღვეზელი არ არის რთული მოსამზადებელი, მაგრამ მართლაც მდიდრული გამოდის! კრემის წყალობით, რომლის მთავარი ინგრედიენტი ჰალვაა, დესერტის გემო უჩვეულო და მდიდარია. იდეალური კომბინაცია კაკაოსა და ვანილის კრემის რძიანი სინაზე.
გემოს გასაუმჯობესებლად და ნამცხვრის სიტკბოს შესამცირებლად, ზოგიერთი კონდიტერი ნამცხვრებს უსვამს ნატურალური შავი მოცხარის, ალუბლის, კენკრის პიურეს.
ინგრედიენტები
კვერცხი 5 ც
შაქარი 0,5 ჭიქა
ხორბლის ფქვილი 180 გრ
კაკაოს ფხვნილი 3 ს.კ.
გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ
მარილი 1მწიკვი
ჰალვა 400 გრ
ვანილის პუდინგი 2 ც.
რძე 700 მლ
კარაქი 250 გრ
მომზადება
თასში აურიეთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კაკაოს ფხვნილი. გააცალკევეთ ცილა და გული ერთმანეთისგან. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ ცოტაოდენი მარილით გამკვრივებამდე. შაქარი დაამატეთ პორციებად, დაუმატეთ გულები თითო-თითო. განაგრძეთ თქვეფა, დაუმატეთ მშრალი ნარევი პორციებად.
დაასხით ცომი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე დაახლოებით 20 x 30 სმ. გამოაცხვეთ ნამცხვარი 170 გრადუსზე დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში.
კრემი. მოამზადეთ რძის პუდინგი შეფუთვის ინსტრუქციის მიხედვით. გააცივეთ, ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებულ კარაქს. 300გრ ჰალვა გახეხეთ და დაუმატეთ კრემს. აურიეთ.
ბისკვიტი სიბრტყეზე გავჭრათ 3 ნამცხვრად. წაუსვით თითოეულ ნამცხვარს რიგრიგობით კრემი და შეაერთეთ. ღვეზელს ზემოდან წაუსვით კრემი და მოაყარეთ დარჩენილი დაქუცმაცებული ჰალვა.
ტორტი კიდევ უფრო გემრიელი გახდება, თუ მაცივარში რამდენიმე საათით გააჩერებთ. სურვილისამებრ მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი ან გახეხილი მწარე შოკოლადი.