როგორ ამზადებენ ოსტატურად დიასახლისები თევზს ნაღების სოუსში
ახალი ორაგული, ვირთევზა და თინუსი – გემრიელი, მაგრამ ძვირია. ამიტომაც ხშირი მოხმარებისთვის გირჩევთ იაფ ვარიანტებს.
მინტაი, მოივა, ზოგიერთი ვირთევზა, სკუმბრია – ეს სახეობები მდიდარია ცხიმიანი მჟავებით და ისეთივე გემრიელია, როგორც ელიტარულები. ამასთან, სამჯერ იაფი ღირს.
პოლოკი იგივე მინტაი ითვლება თევზის ერთ-ერთ ყველაზე სასარგებლო სახეობად. ჩრდილოეთის ზღვების ეს მკვიდრი შეიცავს დიდი რაოდენობით ომეგა-3 მჟავებს, რომლებიც შეუცვლელია ადამიანის ორგანიზმისთვის. რატომღაც, ბევრ დიასახლისს არ უყვარს თევზის მომზადება, ზოგს ურჩევნია დაამარილოს. ალბათ, მათ უბრალოდ არ იციან პოლოკის უმარტივესი რეცეპტის შესახებ. ახლა ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ უნდა მამზადოთ ყველაზე დელიკატური ნაღებისებრი კერძი, რომელიც პირში დნება.
ნაღების პოლოკი
ნაღებისებრი პოლოკის მომზადება ძალიან მარტივია. კერძისთვის საჭიროა ინგრედიენტების მინიმალური რაოდენობა, რომელიც ყველა დიასახლისს აქვს მაცივარში. გარნირი პოლოკისთვის შეიძლება იყოს ნებისმიერი, რაც თქვენს ოჯახს უყვარს. და თუ თქვენ გჭირდებათ ინსტრუქციები, თუ როგორ უნდა გაასუფთაოთ თევზი ყოველგვარი პრობლემების გარეშე, ამის შესახებაც გეტყვით.
მეთოდის სიჩქარისა და სიმარტივის საიდუმლო ცხელ წყალშია. თევზს ორივე მხრიდან მდუღარე წყალი უნდა გადაავლოთ. იმის გამო, რომ თევზის ხორცი და კანი ძალიან ნაზია, არ არის საჭირო წყალში დიდხანს მოთავსება. კანი შეიძლება გადასძვრეს, ხორცი კი გათეთრდეს. ამიტომ, გადაავლეთ ნელა, მაგრამ ნაზად თავიდან კუდამდე და ერთხელ.
მოხერხებულობისთვის გირჩევთ აიღოთ დიდი თასი ან გაასუფთავოთ თევზი ნიჟარაში ისე, რომ მოათავსოთ თუშფალანგი წყლის ქვეშ რომ ნარჩენები იქ დარჩეს. ამის გაკეთება შეგიძლიათ როგორც დანით, ასევე ხელით.
ინგრედიენტები
900 გრ პოლკი
2 ხახვი
35 გრ კარაქი
მარილი გემოვნებით
10 შავი პილპილის მარცვლები
2 ც. დაფნის ფოთოლი
მომზადება
ჯერ გაწმინდეთ თევზი, შემდეგ დავჭრათ ნაწილებად. მოაყარეთ მარილი გემოვნებით.
სანამ თევზი მარილდება, ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად.
გახურებულ ტაფაზე გაადნეთ 35 გრ კარაქი, დაამატეთ დაფნის ფოთოლი და შავი პილპილი. იმისათვის, რომ კერძს განსაკუთრებული არომატი მისცეს, შეგიძლიათ დაამატოთ კიდევ სამი ცალი ბარდა წიწაკა.
ხახვი მთლიანად ჩაყარეთ ტაფაში. შეგიძლიათ ჯერ ცოტა მარილი მოაყაროთ. ხახვი უნდა მოშუშოთ დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში.
ამის შემდეგ ტაფაში ჩავყაროთ პოლოკის ნაჭრები, დავაყაროთ შემწვარი ხახვი. ზეთი არ უნდა აშიშხინდეს, არამედ ნელა უნდა იდუღოს.
დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ 10-12 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადააბრუნეთ თევზი მეორე მხარეს. ისევ ადუღეთ 10-12 წუთის განმავლობაში.
თევზი რბილი, ნაზი და წვნიანია. უბრალოდ რეცეპტი არაა, არამედ ნამდვილი აღმოჩენაა.
სხვათა შორის, პოლოკის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხეკი ან ლოტოტენია. მთელი საიდუმლო წარმოუდგენელ ნაღების სოუსში, წვნიან ხახვსა და სანელებლებშია. თევზის ნაჭრები უბრალოდ დნება პირში! გემრიელად მიირთვით!