ერთი თევზით მთელი ოჯახის სამყოფ კოტლეტს ვამზადებ!

by ekaterine

როგორ მოვამზადოთ სკუმბრიის კოტლეტი

თუ სკუმბრია არ არის ხშირი სტუმარი თქვენს მაგიდაზე, ჩვენ გირჩევთ, გამოასწოროთ ეს უგულებელყოფა. ამ თევზს ბევრი სასარგებლო ნივთიერება აქვს და ასევე შესანიშნავია როგორც მოხარშული, ასევე კატლეტის დასამზადებლად.

სკუმბრიის კოტლეტი

ამ რეცეპტის ინგრედიენტების თანაფარდობა საშუალებას გაძლევთ მოამზადოთ ბევრი გემრიელი ფარშის ბურთულები სტაფილოს შიგთავსით ძალიან მცირე რაოდენობით თევზისგან.

უგემრიელესი სკუმბრიის კოტლეტი მიიღება დაფქული თევზის და ცოტაოდენი როზმარინის ან სალბის დამატებით. სწორედ ეს მწვანილი არის საუკეთესო დანამატი თევზის კერძებისთვის.

ინგრედიენტები

600 გრ სკუმბრია

300 გ კარტოფილი

1 დიდი სტაფილო

1 კონა მწვანე ხახვი

1 ს.კ. ხრენი

100გრ ფქვილი

1 კვერცხი

100 გრამი პურის საფანელი

მარილი, პილპილი გემოვნებით

სალბი, როზმარინი

მომზადება

პირველი ნაბიჯი არის თევზის მომზადება. სკუმბრია კარგად გარეცხეთ და ზედმეტი მოაშორეთ. ფილე დანით წვრილად დავჭრათ.

თევზის დაჭრა შეიძლება ბლენდერში, მაგრამ გაცილებით გემრიელი გამოდის, თუ კატლეტებში პატარა ნაჭრები იგრძნობა.

გარეცხეთ კარტოფილი, მოხარშეთ და ჩაზილეთ. სასურველია სტაფილო დავჭრათ პატარა კუბიკებად, თუმცა შეგიძლიათ გამოიყენოთ მსხვილი სახეხი. ამის შემდეგ ის ზეთში უნდა შეწვათ.

თასში აურიეთ დაფქული თევზი, ხახვი, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და დაფქული კარტოფილი. აუცილებლად დაამატეთ სუნელი.
მიღებული მასა გაყავით 8 ნაწილად, თითოეულისგან გააკეთეთ გუნდა და ოდნავ გააბრტყელეთ.  ცენტრში მოათავსეთ შემწვარი სტაფილო.

ფრთხილად ჩამოაყალიბეთ ღვეზელები, ამოავლეთ ფქვილში და შემდეგ ათქვეფილ კვერცხში. გააბრტყელეთ ისინი პურის საფანელით.

იმისთვის, რომ კატლეტებმა ფორმა უკეთ შეინარჩუნოს, შედგით მაცივარში 15 წუთით. შეწვით 5 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს დაბალ ცეცხლზე.

აი, როგორ მოვამზადოთ სკუმბრიის კოტლეტი. მას საუკეთესოდ მიირთმევენ ახლად მომზადებულ სალათთან ერთად.

ეს კოტლეტი შეიძლება გაყინოთ და საჭირო დროს სწრაფად მოამზადოთ. ეს ხშირად გადაარჩენს სიტუაციას, როდესაც მოულოდნელად გჭირდება წვეულების მოწყობა და დრო საერთოდ არ გაქვს.

 

Related Articles