ბრინჯის ნაცვლად ამ ინგრედიენტს ვიყენებ და კერძი უჩვეულოდ გემრიელია.

by ekaterine

ბრინჯის გარეშე კომბოსტოს ტოლმა გაცილებით გემრიელია

თუ უკვე ცოტა მოგბეზრდათ კომბოსტოს ტოლმა დაფქული ხორცით და ბრინჯით, გთავაზობთ ექსპერიმენტებს და ბრინჯის შეცვლას სხვა ინგრედიენტებით.

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი კომბოსტოს ტოლმა და რითი შევცვალოთ ბრინჯი

არსებობს უამრავი რეცეპტი კომბოსტოს ტოლმისთვის, ასევე რჩევები მათი მომზადებისთვის.როგორც წესი, დიასახლისები დაფქულ ხორცს და მოხარშულ ბრინჯს რულეტად ახვევენ. გთავაზობთ კომბოსტოს რულეტების რეცეპტს ბრინჯის ნაცვლად კარტოფილით. გარწმუნებთ, რომ ჩვეულებრივი კერძი ახალი ფერებით ანათებს. ასევე შეგიძლიათ თეთრი კომბოსტოს ნაცვლად ჩინური კომბოსტოს აღება. ეს აუცილებლად გააკვირვებს ყველას!

ინგრედიენტები

1.2 კგ კომბოსტო

130 გ დაფქული ხორცი

270 გრ ბეკონი

500 გრ კარტოფილი

2 კბილი ნიორი

1 ხახვი

მარილი

წიწაკა

ტკბილი პაპრიკა

ორეგანო

პილპილი

დაფნის ფოთოლი

მცენარეული ზეთი

მომზადება

გარეცხეთ კომბოსტო, მოაშორეთ ზედა ფოთლები და ამოჭერით ყუნწი. კომბოსტოს თავი მოათავსეთ მდუღარე წყალში. როდესაც ფოთლები რბილი და ელასტიური გახდება, ამოიღეთ ისინი ქვაბიდან. შემდეგ გააცივეთ.

ამ დროს ხახვი, ნიორი და ბეკონი დავჭრათ პატარა კუბიკებად. მოათავსეთ ბეკონი ტაფაზე მცენარეულ ზეთში შესაწვავად. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და ნიორი. შეწვით 7-10 წუთი.

გაფცქვენით კარტოფილი და გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. შემდეგ გადაიტანეთ საცერში ისე, რომ მთელი სითხე დაიწუროს. ასევე შეგიძლიათ ბოსტნეულის წვენი ხელებით გამოწუროთ. კარტოფილი ღრმა ჯამში გადაიტანეთ, დაუმატეთ დაფქული ხორცი, შემწვარი ბეკონი. მარილი, პილპილი, სურვილისამებრ დაუმატეთ ტკბილი პაპრიკა, ორეგანო, დაჭრილი ოხრახუში. აურიეთ და დაამატეთ ცოტა მცენარეული ზეთი.

ჩვენ ვახვევთ კომბოსტოს რულეტებს

ახლა თქვენ შეგიძლიათ გააკეთოთ კომბოსტოს ტოლმა. ამოჭერით ფურცლის სქელი ნაწილი და შიგნიდან შემოახვიეთ შიგთავსი. შემდეგ მცენარეულ ზეთში შეწვით კომბოსტოს რულეტები ორივე მხრიდან. შემდეგ  შეიძლება გამოაცხვოთ ღუმელში ან ჩაშუშოთ ქვაბში.

ქვაბის ძირი ფოთლებით დაფარეთ, ზემოდან კი ჩაალაგეთ კომბოსტოს რულეტები. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ფოთლები. არომატისთვის დაამატეთ წიწაკა და დაფნის ფოთოლი. შემდეგ დაასხით მდუღარე წყალი ან ბულიონი, ასეთის არსებობის შემთხვევაში. ზემოდან დააფარეთ თეფში და ადუღეთ 40-45 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.

კომბოსტოს ტოლმა შეიძლება მიირთვათ არაჟანთან ან ტომატის სოუსთან ერთად. ბრინჯის გარეშეც კი, ეს კერძი უბრალოდ შესანიშნავია. კარტოფილი მას ახალ გემოს აძლევს და შიგთავსს ძალიან ნაზს ხდის. Გემრიელად მიირთვით!

Related Articles