იოგურტის ნამცხვარი ფქვილისა და შაქრის გარეშე
სამსახურის შემდეგ სახლში იოგურტის გარეშე არ ვბრუნდები, მით უმეტეს, თუ წინ დასვენების ორი დღეა. სულ უფრო მეტ იოგურტის დესერტს ვამზადებ. უკვე ფავორიტებში შედის.
შეიძლება გაგიჩნდეთ კითხვა, რა ატკბობს დესერტს. დიახ, შაქარს არ ვამატებ, რადგან ტკბილ იოგურტს ვიყენებ. ხანდახან ვიღებ კიდეც რაღაც დანამატებთან ერთად, მაგალითად, მარწყვი ან გარგარი. ამრიგად, იოგურტის ნამცხვარი იძენს ხილის არომატულ გემოს.
ინგრედიენტები
იოგურტი 400 გ
კვერცხი 4 ც
სიმინდის სახამებელი 40 გ
მომზადება
1 ჭიქა ტკბილი იოგურტი ჩაასხით ღრმა თასში. დაუმატეთ მას კვერცხები. ინგრედიენტები ავთქვიფოთ ერთგვაროვნებამდე. დააცერით სიმინდის სახამებელი.
კვლავ საფუძვლიანად აურიეთ. საცხობ ფორმას დააფარეთ საცხობი ქაღალდი. ფორმაში ჩაასხით იოგურტის მასა, ღვეზელი შედგით 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 35–50 წუთის განმავლობაში. მზადყოფნა განისაზღვრება მისი ზედაპირის შეფერილობით, მაგრამ დარწმუნდით, რომ ცომი არ იწვება.
მიიტანეთ დელიკატესი სუფრაზე ოდნავ გაციებული. ეს გააადვილებს გაჭრას. როგორც ვიცი, ეს არის ერთადერთი იოგურტის ღვეზელი, რომლის მომზადებაც შესაძლებელია მხოლოდ 3 ინგრედიენტით. ამ რეცეპტში ასევე მიმზიდველია ის, რომ მისი მომზადება მარტივია სულ რაღაც 30 წუთში. მოგეწონა? მოუთმენლად ველი თქვენს გამოხმაურებას კომენტარებში!