სქელი და ნაზი ტექსტურა იოგურტის აპარატის გარეშეც კი. აი რას ვამატებ რძეს.

by ekaterine

იოგურტის მომზადება რძისგან

კოლეგამ დაიკვეხა, რომ დაბადების დღის საჩუქრად იოგურტის აპარატი მიიღო და ვერც კი წარმოუდგენია როგორ ცხოვრობდა მის გარეშე. ყოველივე ამის შემდეგ, მაღაზიის პროდუქტები ახლა სრულიად ხელოვნურად გამოიყურება.  მეც ვფიქრობ, რომ იოგურტის აპარატი ერთ-ერთია იმ სამზარეულოს ტექნიკიდან, რომელიც სასურველი საჩუქარია ყველასთვის. მაგრამ არ არის აუცილებელი სპეციალური მოწყობილება იმისთვის, რომ იოგურტი მომზადდეს, ეს ქვაბშიც შეგიძლიათ.

ამ რეცეპტს წავაწყდი თურქული სამზარეულოს შესახებ ბლოგზე. დარწმუნებული არ ვარ, რომ ყველა აღმოსავლური დიასახლისი ამ გზით ამზადებს ხელნაკეთ იოგურტს რძისგან, მაგრამ გადავწყვიტე გამომეყენებინა შანსი. პროდუქტი აღმოჩნდება საკმაოდ სქელი, სასიამოვნო ტექსტურით და ნეიტრალური გემოთი. მირჩევნია დანამატების დამატება მომზადების ბოლო ეტაპზე.

ინგრედიენტები

რძე 5 ლ

საფუარი 3 ჩ.კ

მომზადება

რეცეპტის ავტორი ამტკიცებს, რომ მაღაზიაში ნაყიდი რძეც კი გამოდგება იოგურტის დასამზადებლად. მაგრამ პირადად მე ვიყიდე ბაზარში. ჩაასხით რძე ოთახის ტემპერატურაზე ქვაბში.

რძე საშუალო ცეცხლზე მიიყვანეთ ადუღებამდე, ადუღეთ 15 წუთი, შემდეგ გადმოდგით რძე ცეცხლიდან, ჩაასხით ქილებში. რძე გავაციოთ 45 გრადუსამდე.

ტემპერატურა საუკეთესოდ კონტროლდება სამზარეულოს თერმომეტრით. ცალკე თასში მოაგროვეთ 1 ს.კ. . რძე თითოეული ქილიდან. საფუარი დაამატეთ რძეს თასში. აურიეთ.

როდესაც საფუარი იხსნება, მიღებული მასა თანაბრად ნაწილდება ქილებში. ქილებს დააფარეთ ქაღალდის ხელსახოცები და ზემოდან მოათავსეთ სახურავები. მათ არ სჭირდებათ მოჭერა.

ქილებს გადააფარეთ საბანი ან რამდენიმე პირსახოცი, დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე მთელი ღამით. მეორე დილით იოგურტი მზად იქნება. შემდეგ თქვენ უნდა შეინახოთ იგი მაცივარში.

ეს ხელნაკეთი რძის იოგურტი შესანიშნავია საუზმეზე შვრიის ფაფასთან ან გრანოლასთან ერთად. პროდუქტის ნეიტრალურ გემოს გაამრავალფეროვნებს ჯემი, ჯემი და თაფლი. თუმცა, რძის ადუღების შემდეგ შეგიძლიათ დაამატოთ ნებისმიერი დანამატი. სცადეთ და გაგვიზიარეთ შედეგი!

 

Related Articles