ჩემი მეზობელი დეიდა სარა ამ დესერტს ხშირად ამზადებდა. ისეთი სურნელი იდგა, რომ თავბრუ მესხმოდა. მოგვიანებით ჩემს ოჯახშიც საყვარელი დესერტი გახდა.

by ekaterine

პირველად გავსინჯე რომბები შაქრიანი დარიჩინით დამზადებული ცომისგან, როცა ვსტუმრობდი ჩემი ქმრის მშობლებს. ძალიან მომეწონა და რეცეპტიც ავიღე. მოგვიანებით გავარკვიე, რომ ეს არის ტრადიციული ებრაული საკონდიტრო ნაწარმი. უპრეტენზიო კომპოზიციამ და მარტივმა მომზადებამ ის ჩემს ოჯახშიც საყვარელი დესერტი გახადა.

იმისათვის, რომ თქვენი ცომეული რაც შეიძლება გემრიელი იყოს, გამოიყენეთ ცხიმიანი კარაქი და  არაჟანი. მე მქონდა ნამდვილი დარიჩინის ჯოხი. დავფქვი და შევურიე შაქარს. შეფუთუ სანელებელი ვერც შეედრება. სურნელმა მეზობლამდეც კი მიაღწია.

ინგრედიენტები

კარაქი 50 გრ

შაქარი 65 გრ

არაჟანი 60 გრ

ვანილის ექსტრაქტი 2 მლ

კვერცხი 1 ც

გამაფხვიერებელი 1 ს/კ

ხორბლის ფქვილი 200 გრ

დარიჩინი 1 ს.კ.

მარილი 1 მწიკვი.

მომზადება

შეურიეთ დარბილებული კარაქი და 40 გრ შაქარი და ათქვიფეთ თეთრი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ არაჟანი და კარგად მოურიეთ.

ნაღების მასას შეათქვიფეთ კვერცხი, მოაყარეთ მარილი და გამაფხვიერებელი, დაუმატეთ 2-3 წვეთი ექსტრაქტი და ათქვიფეთ ჩანგლით.

ფქვილი გავცრათ თასში და მოვზილოთ რბილი ცომი. ფქვილის რაოდენობა შეიძლება ოდნავ განსხვავდებოდეს. ეს ყველაფერი დამოკიდებულია მის ხარისხზე და სიახლეზე. ამიტომ ფქვილი თანდათანობით დაამატეთ. ცომი  მოათავსეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 30 წუთით.

სამუშაო ზედაპირზე მოაყარეთ ფქვილი, მოათავსეთ ცომი და გააბრტყელეთ 3-4 მმ სისქის ფენად. შემდეგ მოაყარეთ დარიჩინისა და შაქრის ნარევი.

ცომი დავჭრათ 4 სმ რომბებად და გადავიტანოთ პერგამენტის ქაღალდდაფენილ საცხობ ფირფიტაზე. აცხვეთ 190 გრადუსზე 25 წუთის განმავლობაში.

როგორც მიხვდით, საღამოს სტუმრები გვყავდა. მეზობელმა წყვილმა ვერ გაუძლო ცდუნებას და გემო გაუსინჯა დარიჩინის ტკბილეულს. საპასუხოდ დაგვპატიჟეს თავიანთ აგარაკზე მწვადზე. სასიამოვნო ბონუსია!

Related Articles