ამ დესერტის სახელი არ მახსოვს, მაგრამ ის კი ნამდვილად მახსოვს, როგორ შევიყვარე პირველივე ლუკმიდან!

by ekaterine

ყოველდღე მეკითხებიან ოჯახის წევრები, როდის მოვამზადებ ვაშლის ნაჭრებს ცომში. ასე ეძახიან ჩემს საფირმო ღვეზელს, რომელსაც ჩვეულებრივ ნახევარ დღეში მიირთმევენ. თან ისეთი სურნელოვანი და ნაზია! შეგიძლიათ დღესასწაულებისთვისაც გამოაცხოთ.

ღვეზელი ვაშლითა და ხაჭოს შიგთავსით თქვენს სიყვარულს პირველივე ლუკმადან დაიმსახურებს. გარდა ამისა, მისი მომზადება ძალიან მარტივია! სანელებლების მოყვარულებს შეუძლიათ კარამელიზებულ ვაშლებს ცოტაოდენი დარიჩინი დაუმატონ. მაგრამ შემიძლია ვთქვა, რომ ნამცხვრები მის გარეშეც საოცარია!

ვაშლის ნაჭრები ცომში ხაჭოს შიგთავსით

ინგრედიენტები

ვაშლი 3 ც

კარაქი 150 გ

შაქარი 310 გ

ხორბლის ფქვილი 400 გ

კვერცხი 2 ც

არაჟანი 3 ს.კ.

გამაფხვიერებელი 1 ს/კ

ხაჭო 300 გრ

მომზადება

გაასუფთავეთ ვაშლი და ამოჭერით ისე, რომ არ დააზიანოთ მათი მთლიანობა. ხილი დავჭრათ ნაჭრებად.

ტაფაზე გავადნოთ 30 გრ კარაქი 90 გრ შაქარი. დაალაგეთ ვაშლის ნაჭრები და შეწვით ორივე მხრიდან.

აურიეთ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად, გახეხეთ 120 გრ გაცივებული კარაქი. მიღებული ნაზავი ხელებით ასვრიმეთ.

ფქვილის ნარევს დაუმატეთ 100 გრ შაქარი, 1 კვერცხი და 2 სუფრის კოვზი არაჟანი. მოზილეთ ცომი და გააჩერეთ 10 წუთი.

ხაჭო შეურიეთ დარჩენილ არაჟანს, კვერცხს და შაქარს. ინგრედიენტები ბლენდერით აურიეთ ერთგვაროვნებამდე.

გაყავით ცომი შუაზე. პირველი გააბრტყელეთ ფენად და მოათავსეთ საცხობ ფორმაში, გვერდები ასწიეთ.

მოაყარეთ ხაჭოს შიგთავსი და კარამელიზებული ვაშლები, დააფარეთ ღვეზელს ფენად გაბრტყელებული ცომის მეორე ნაწილი.

ცომს წაუსვით ათქვეფილი გული და გამოაცხვეთ ღუმელში 180°C-ზე 30-40 წუთის განმავლობაში.

ჩემი ვაშლის ღვეზელი ხაჭოთი უკვე შეუყვარდათ არა მარტო ახლობლებს, კოლეგებსაც! ისინი ითხოვენ ამ დესერტის გამოცხობას დღესასწაულებისთვის და ბედნიერი ვარ!

Related Articles