მდიდარი ხაჭოს გემოს მისაღებად, მე არ ვამატებ ფქვილს ამ საკონდიტროში. მაგრამ მე ჩავამატე კიდევ ერთი საიდუმლო ინგრედიენტი.

by ekaterine

ჩიზქეიკები ლიმონის არომატით

ჩიზქეიქის მრავალი რეცეპტი არსებობს და ყველა თავისებურად კარგია. მაგრამ ფქვილის გარეშე მომზადებულს არაფერი მირჩევნია. ასეთი ხაჭოს ცომეულს უფრო მდიდარი გემო აქვს. იმისათვის, რომ ხელნაკეთი ყველის ნამცხვრები არ დაიშალოს, ვამატებ ცოტა მანანის ბურღულს. ლიმონისა და ხაჭოს წარმატებული კომბინაცია ჩემთვის ნამდვილი აღმოჩენა იყო.

მსუბუქი ციტრუსის წვეთები ყველის ნამცხვრებს კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის. კიდევ ერთი ხრიკი, რომელსაც მომზადების დროს გამოვიყენებ, არის ცოტა კურკუმას დამატება  ლიმონის ფერის მისაცემად. ზოგჯერ ცომს ქიშმიშს და გარგარის ჩირს ვაყრი. ნამცხვარს ზოგჯერ არაჟანს ვამატებ ან ჯემს ვასხავ. საოცარი გამოდის!

ინგრედიენტები

ხაჭო 500 გრ

შაქარი 40 გრ

ვანილის შაქარი 15 გრ

მანი 50 გრ

ლიმონის ცედრა 1 ს.კ.

კვერცხი 1 ცალი

მარილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი 80-100 მლ

კურკუმა გემოვნებით

მომზადება

ხაჭო გახეხეთ კოვზით ან კარტოფილის ჩასაზელით. დაამატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები, აურიეთ და გააჩერეთ 4 საათის განმავლობაში.

მოაყარეთ ფქვილი სამუშაო ზედაპირზე, გაათხელეთეთ ცომი და გადაახვიეთ ძეხვი.

დავჭრათ ძეხვი 9 თანაბარ ნაწილად. ხაჭოს ნამცხვრებს დანით მიეცით ფორმა.

გაათბეთ ტაფაში მზესუმზირის ზეთი და შეწვით ბლინები საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

ლიმონის ხაჭოს ნამცხვრები შესანიშნავად ინარჩუნებს ფორმას. ისინი ძალიან ნაზები არიან. თუ საღამოს მოამზადებთ, დილით შეგიძლიათ მიირთვათ სწრაფი და გემრიელი საუზმე. ბავშვები განსაკუთრებით გახარებულები იქნებიან. ტკბილი ყველის ნამცხვრები ბევრად უკეთესია, ვიდრე მოსაწყენი შვრიის ფაფა. ასე რომ, თავისუფლად შეგიძლიათ გაუზიაროთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

Related Articles