ჩიზქეიკები ლიმონის არომატით
ჩიზქეიქის მრავალი რეცეპტი არსებობს და ყველა თავისებურად კარგია. მაგრამ ფქვილის გარეშე მომზადებულს არაფერი მირჩევნია. ასეთი ხაჭოს ცომეულს უფრო მდიდარი გემო აქვს. იმისათვის, რომ ხელნაკეთი ყველის ნამცხვრები არ დაიშალოს, ვამატებ ცოტა მანანის ბურღულს. ლიმონისა და ხაჭოს წარმატებული კომბინაცია ჩემთვის ნამდვილი აღმოჩენა იყო.
მსუბუქი ციტრუსის წვეთები ყველის ნამცხვრებს კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის. კიდევ ერთი ხრიკი, რომელსაც მომზადების დროს გამოვიყენებ, არის ცოტა კურკუმას დამატება ლიმონის ფერის მისაცემად. ზოგჯერ ცომს ქიშმიშს და გარგარის ჩირს ვაყრი. ნამცხვარს ზოგჯერ არაჟანს ვამატებ ან ჯემს ვასხავ. საოცარი გამოდის!
ინგრედიენტები
ხაჭო 500 გრ
შაქარი 40 გრ
ვანილის შაქარი 15 გრ
მანი 50 გრ
ლიმონის ცედრა 1 ს.კ.
კვერცხი 1 ცალი
მარილი გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი 80-100 მლ
კურკუმა გემოვნებით
მომზადება
ხაჭო გახეხეთ კოვზით ან კარტოფილის ჩასაზელით. დაამატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები, აურიეთ და გააჩერეთ 4 საათის განმავლობაში.
მოაყარეთ ფქვილი სამუშაო ზედაპირზე, გაათხელეთეთ ცომი და გადაახვიეთ ძეხვი.
დავჭრათ ძეხვი 9 თანაბარ ნაწილად. ხაჭოს ნამცხვრებს დანით მიეცით ფორმა.
გაათბეთ ტაფაში მზესუმზირის ზეთი და შეწვით ბლინები საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
ლიმონის ხაჭოს ნამცხვრები შესანიშნავად ინარჩუნებს ფორმას. ისინი ძალიან ნაზები არიან. თუ საღამოს მოამზადებთ, დილით შეგიძლიათ მიირთვათ სწრაფი და გემრიელი საუზმე. ბავშვები განსაკუთრებით გახარებულები იქნებიან. ტკბილი ყველის ნამცხვრები ბევრად უკეთესია, ვიდრე მოსაწყენი შვრიის ფაფა. ასე რომ, თავისუფლად შეგიძლიათ გაუზიაროთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!