სამარხვო მაფინები ვაშლით და მოცვით: საოცარი სიტკბო, რომელიც ვეგეტარიანელებსაც კი მიიზიდავს

by ekaterine

როგორ გამოვაცხოთ სამარხვო მაფინები

თუ გადაწყვეტთ დაიცვათ მარხვის წესები, ან უბრალოდ არ მიირთვათ ცხოველური პროდუქტები, ეს არ ნიშნავს რომ კვება უნდა იყოს მსუბუქი და ერთფეროვანი. შესანიშნავი ამბები გვაქვს მათთვის, ვინც უკვე გონებრივად დაემშვიდობა საყვარელ ნამცხვრებს: დღეს გაეცნობით უცხიმო ხილის მაფინების მაგარ რეცეპტს.

როგორც ჩანს, მცენარეული ინგრედიენტებისგან დამზადებული დესერტი კიდევ უფრო გემრიელია. Რატომაც არა? ვაშლი და ხმელი მოცვი ლამაზად ერწყმის და მთელ სახლს ჯადოსნური არომატით ავსებს. აუცილებლად გაითვალისწინეთ, ეს ნამდვილად მოგეწონებათ!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა

მარილი 0,5 ჩ / კ

სოდა 1 ჩ / კ

შაქარი 0,75 ჭიქა

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

მზესუმზირის ზეთი 5 ს.კ.

წყალი 180 მლ

მოცვი 50 გრ

მზესუმზირის თესლი 20 გრ

ვაშლი 1 ც.

მომზადება

გარეცხეთ, გააცალეთ კანი და ამოასუფთავეთ ვაშლი, მოათავსეთ ბლენდერში დაამატეთ  წყალი და გააკეთეთ პიურე.

ღრმა თასში შეურიეთ გაცრილი ფქვილი შაქართან და მარილთან. ცალკე თასში ვაშლის სოუსი შეურიეთ მოცვთან, თესლებთან და მზესუმზირის ზეთთან. დაუმატეთ ლიმონის წვენით გაჟღენთილი სოდა და კვლავ აურიეთ ყველაფერი. თხევადი მასა მუდმივად აურიეთ, დაამატეთ  მშრალი ნარევი. ცომი საკმარისად სქელი უნდა იყოს.

სუფრის კოვზის გამოყენებით, ცომით შეავსეთ ზეთიანი სილიკონის ფორმები. გაგზავნეთ დესერტი 220 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში.

როდესაც მაფინები გაიზრდება და კარგად გამოცხვება, საცხობი ჭურჭელი გამოიღეთ ღუმელიდან და ცომეული გააცივეთ. შემდეგ ამოიღეთ ტკბილეული ფორმებიდან და მოაყარეთ შაქრის პუდრა გემოვნებით. გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

Related Articles