• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

როგორც იქნა გავაკეთებ იმას, რასაც ამდენი ხანი ველოდით მთელი ოჯახი.

by ekaterine მარტი 20, 2021
მარტი 20, 2021

გოგრის მარმელადი

გოგრის მარმელადი ამ ფორთოხლისფერი ბოსტნეულის გულშემატკივრებში პოპულარობის რეკორდებს ამყარებს. მაშინაც კი, ვისაც გოგრა არ უყვარს, დიდი სიამოვნებით აქრობს ტკბილეულს, თუ არ იცის რისგან არის დამზადებული. გოგრის მარმელადის გაკეთება სახლში სასაცილოდ მარტივია: მოამზადეთ საღამოს, განათავსეთ მაცივარში და რამდენიმე დღის განმავლობაში შეგიძლიათ მიირთვათ ჯანმრთელი დესერტი.

ის შეიცავს მხოლოდ ბუნებრივ ინგრედიენტებს, არ შეიცავს ჟელატინს (აგარი არის გამასქელებელი) და ზომიერი რაოდენობით შაქარს. შაქრის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი დამატკბობელი. ლიმონის წვენი უზრუნველყოფს საჭირო მჟავიანობას, აბალანსებს გოგრის ბუნებრივ სიტკბოს.

ინგრედიენტები

გოგრა 500 გრ

წყალი 80 მლ

შაქარი 4 ს.კ.

აგარ- აგარი 2 ს.კ

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

მომზადება

გარეცხეთ გოგრა, მოაცილეთ კანი, ბოჭკოები და თესლი. რბილობი დაჭერით კუბიკებად, ჩაყარეთ ქვაბში, ჩაასხით 80 მლ წყალი და განათავსეთ საშუალო ცეცხლზე.

ქვაბს თავსახური დააფარეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე და დადგით გოგრა ნელ ცეცხლზე, აურიეთ 15 წუთის განმავლობაში. მზა ნაჭრები უნდა გახდეს რბილი და ადვილად გაიხვრიტოს ჩანგლით. ოდნავ გააგრილეთ გოგრა და გახეხეთ ბლენდერით, დაამატეთ ლიმონის წვენი და შაქარი. ჩაასხით გოგრის პიურე ქვაბში, დადგით ნელ ცეცხლზე და გააჩერეთ 1 წუთი. დაუმატეთ აგარ-აგარი, აურიეთ და ადუღეთ კიდევ ერთი წუთი, მუდმივად ურიეთ.

ცხელი მასა დაუყოვნებლივ ჩაასხით სილიკონის ფორმებში, გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ კი გააცივეთ მაცივარში. 15-20 წუთის შემდეგ, გოგრის მარმელადი მზად იქნება.

შეგიძლიათ მარმელადი ჩაასველოთ სახამებელში, შაქარში, ქოქოსში ან ქუნჯუთში, რომ ტკბილეული კიდევ უფრო საინტერესო გახდეს და თავიდან აიცილოთ მათი ერთმანეთთან მიწებება. თუ მარმელადის ხვეული ფორმები არ გაქვთ, ცხელი პიურე ჩაასხით ნებისმიერ პლასტმასის ჭურჭელში, რომელიც პერგამენტის ქაღალდით იქნება დაფარული. შემდეგ ამოიღეთ და დაჭერით კვადრატებად.

 

0
FacebookEmail
previous post
მდიდარი ხაჭოს გემოს მისაღებად, მე არ ვამატებ ფქვილს ამ საკონდიტროში. მაგრამ მე ჩავამატე კიდევ ერთი საიდუმლო ინგრედიენტი.
next post
ამ კრემისებრი სოკოს სუპის არომატი და გემო ყველაზე დახვეწილ გურმანსაც კი დაპყრობს!

Related Articles

უჩვეულო სასმელი, იგივე “მილკშეიქი” ღრმა ბავშვობიდან.

აპრილი 18, 2021

ასეთი საკონდიტრო ნაწარმი სამართლიანად გახდება სააღდგომო სუფრის დედოფალი.

აპრილი 14, 2021

ისეთი სუნი დატრიალდა, მეზობლების გამასპინძლება მომიხდა. ამ წესების...

აპრილი 11, 2021

ლობიოს კერძების მოყვარული ვარ, ბევრი ვცადე! მაგრამ არასდროს...

აპრილი 7, 2021

ეს ის შემთხვევაა, როდესაც ხორცი მართლაც ზედმეტია. სამარხვო...

მარტი 26, 2021

მარტივი, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი კარტოფილის ღვეზელი ღუმელში.

მარტი 26, 2021

დარწმუნებული ვარ, ასეთი ტკბილი სიურპრიზი გააკვირვებს და გაახარებს...

მარტი 26, 2021

თვალის დახამხამებაში ქრება მაგიდიდან. კომპლიმენტები ისე მსიამოვნებს, ყოველდღე...

მარტი 23, 2021

უნიკალური გემო და ულამაზესი ვიზუალი ზღაპრულ სამყაროში მოგახვედრებთ....

მარტი 21, 2021

თუ გსურთ იცოდეთ როგორ მზადდება სამეფო შოკოლადის პური,...

მარტი 21, 2021
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 2

    ბადრიჯანმა ბევრი ზეთი რომ არ შეიწოვოს, ერთ ხრიკს ვიყენებ. გულსართზე ხომ უბრალოდ ვგიჟდები.

  • 3

    ცხიმის წვის პროცესი მე-4 დღიდან დაიწყება. დაკარგული კილოგრამები კი 3 წლის განმავლობაში აღარ დაბრუნდება. ნაცადი მეთოდია – პირადად შევამოწმე!

  • 4

    78 წლის ვარ და კიდევ დიდხანს გავაგრძელებ ცხოვრებას! რეგულარულად ვამზადებ ამ ნაყენს, რომელსაც ვსვამ სიამოვნებით!

  • 5

    ერთკვირიანი პრაქტიკა გიჩვენებთ თქვენი სხეულის სასიამოვნო ცვლილებებს! 5 ეფექტური პოზა სხეულის კორექციისათვის!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign