ჩემი კერძი ყოველთვის ფურორს წარმოშობს. ყველა კმაყოფილია პროდუქტების ამ კომბინაციით.

by ekaterine

დაჭრილი ქაშაყი ქლიავითა და თხილით

უბრალო და ნაცნობი საკვებიც კი შეიძლება იქცეს ახალ და განსხვავებულ საკვებად. ვიღაც ექსპერიმენტებს ატარებს, ზოგი რესტორნის პრეზენტაციის გამეორებას ცდილობს. ხშირად შედეგი განსხვავდება იმისგან, რაც გვსურს. მე ბედნიერი ვარ, რომ მყავს შეფ მეგობარი, რომელიც სასარგებლო რჩევებს მიზიარებს. მაგალითად, დაჭრილი ქაშაყი მისი რეცეპტის მიხედვით, უბრალოდ გემრიელია.

თქვენ გჭირდებათ მსუბუქად დამარილებული თევზი, ქლიავის და კაკლის შევსება. კიდევ რამდენიმე საერთო ინგრედიენტი მარინადისთვის – და ქაშაყის კერძი მზად არის.

ინგრედიენტები

ქაშაყი 2 ცალი

ქლიავი 10 ცალი

კაკალი 30 გრ

წითელი ხახვი 1 ცალი

მდოგვის დიჟონი 2 ს.კ

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

ლიმონის წვენი 2 ს.კ.

ოხრახუში 20 გრ

წიწაკის ნარევი გემოვნებით

მომზადება

თევზი გაყავით ფილეებად, გააცალეთ ფხები და დაჭერით ნაჭრებად. ხახვი დავჭრათ ნახევრად რგოლებად.

თუ ქლიავი მშრალია, ჯერ დაალბეთ. ამოიღეთ კურკა და გაჭერით შუაზე. კაკალი დაჭერით დანით.

მოათავსეთ მზა საკვები თასში. დაამატეთ კარაქი, მდოგვი, ლიმონის წვენი და დაჭრილი ოხრახუში. აურიეთ.

გადაიტანეთ კერძი სუფთა ქილაში, მჭიდროდ დაახურეთ სახურავი და შედგით მაცივარში 5-6 საათის განმავლობაში. შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ.

ყველა ინგრედიენტი ძალიან ჰარმონიულად არის შერწყმული და კერძი საოცრად გამოიყურება. სტუმრებს ნამდვილად აინტერესებთ სურნელოვანი ქაშაყი და ცდის შემდეგ ვეღარ შეძლებენ თავის დაღწევას. არდადეგებისთვის გირჩევთ ორმაგი წილი მოამზადოთ.

Related Articles