მას ნამდვილად დაუვიწყარი გემო აქვს. ცდუნებას ვერ გაუძლებ.

by ekaterine

გამომცხვარი ვერმიშელი

ინგრედიენტები

წვრილი ვერმიშელი 300 გრ

ხაჭო 500 გრ

კვერცხი 3 ცალი

შაქარი 150 გრ

ვანილინი 10 გრ

კარაქი 50 გრ

მომზადება

ვერმიშელი მოვხარშოთ ოდნავ დამარილებულ წყალში, გადაწურეთ საწურზე, გადაავლეთ წყალი და გააგრილეთ.

 

ათქვიფეთ კვერცხები ღრმა თასში და ათქვიფეთ მიქსერით შაქართან და ვანილთან ერთად, სანამ არ დაიწყებენ გათეთრებას.

კვერცხის მასას დაუმატეთ ხაჭო და ათქვიფეთ მანამ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას.

გაცივებული ვერმიშელი ხაჭოში ჩაყარეთ კვერცხთან ერთად და კარგად აურიეთ.

გამოაცხვეთ საცხობ ფორმაში პერგამენტის ქაღალდით, რომელსაც წაუსვავთ ზეთს და დაასხით ხაჭო-მაკარონის ნარევი, კარგად გაათანაბრეთ. გამოაცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 50 წუთი. შეამოწმეთ მზადყოფნა კბილის ჩხირით სხვადასხვა ნაწილზე.

სუფრასთან მიტანამდე გააცივეთ, დაჭერით ნაწილებად და თითოეულს მოაყარეთ შაქრის პუდრა ან დაასხით კოვზით მარწყვის ან ალუბლის მურაბა. ეს კერძი მოეწონება როგორც ბავშვებს, ასევე მოზარდებს, რადგან მას ნამდვილად დაუვიწყარი გემო აქვს. ისიამოვნეთ და გაუზიარეთ თქვენი საყვარელი რეცეპტები თქვენს მეგობრებს!

 

Related Articles