არ მესმის ქალების, რომლებიც დღესდღეობით ბორშს 3 საათის განმავლობაში ამზადებენ. ჩემი ასისტენტი ამ დროში კიდევ 2 კერძის გაკეთებას მოახერხებდა.

by ekaterine

 მარტივი კერძების რეცეპტები მიკროტალღური ღუმელისთვის

თუ გავითვალისწინებთ იმ ფაქტს, რომ ჩვენს დროში ქალების უმეტესობა მუშაობს და, შესაბამისად, იღლება, სრულიად უსამართლოა საშინაო პასუხისმგებლობის მთლიანად მის მხრებზე გადატანა. საბედნიეროდ, თანამედროვე ტექნოლოგიებმა, თუ სრულად ვერ გადაჭრეს ეს საკითხი, მაქსიმალურად მაინც გაამარტივეს სიცოცხლე. ეს ეხება როგორც დასუფთავებას, ასევე სამზარეულოს.

როგორც ყველა ქალი, მეც აღფრთოვანებული ვარ სუპერ სასარგებლო ელექტრონული ასისტენტით – მულტსახარში ქვაბით. ჩვენ უკვე მივხვდით, როგორ გამოვიყენოთ ეს სასწაული მოწყობილობა და რა ხრიკების გაკეთება შეგიძლიათ მასთან ერთად. დღეს ჩვენ დავამტკიცებთ, რომ თქვენი საყვარელი ხელნაკეთი კერძების მომზადება შეგიძლიათ ყოველდღე.

ბორშჩი

ინგრედიენტები

300 გრ ღორის ხორცი

1 ჭარხალი

1 ხახვი

1 სტაფილო

1 პომიდორი

0,3 ბულგარული წიწაკა

250 გრ კომბოსტო

250 გრ კარტოფილი

2 კბილი. ნიორი

1 ს.კ. მარილი

2 დაფნის ფოთოლი

2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

0,5 ჩ.კ. ძმარი

მწვანილი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

მომზადება

ჩაასხით ზეთი მულტსახარშის ქვაბში. თავად მოწყობილობა დააყენეთ მომზადების რეჟიმზე. დაჭერით ხახვი, სტაფილო და ჭარხალი თქვენი ჩვეული მეთოდის გამოყენებით. პომიდორი და ბულგარული წიწაკა დავჭრათ კუბიკებად.

ჯერ ხახვი მოშუშეთ, 3 წუთის შემდეგ – სტაფილო და ჭარხალი. აურიეთ ინგრედიენტები. დაამატეთ ნახევარი კოვზი ძმარი, რომ ჭარხლის ფერი შეინარჩუნოთ. ისევ აურიეთ.
შემდეგ დაამატეთ ბულგარული წიწაკა, აურიეთ ბოსტნეული. ამასობაში, დაჭერით კომბოსტო, ხორცი ძვლისგან გაასუფთავეთ და დაჭერით კუბიკებად. გადაიტანეთ ქვაბში, შეწვით ორიოდე წუთის განმავლობაში.
შემდეგი, დაამატეთ პომიდორი ნარევს, აურიეთ ყველაფერი. მოათავსეთ წყალი ცეცხლზე, რომ დაასხათ უკვე ცხელი ინგრედიენტებს.

გათალეთ კარტოფილი, დაჭერით კუბიკებად და გადაიტანეთ ბორშში. მოაყარეთ კერძს მარილი, დაამატეთ დაფნის ფოთლები. დაასხით ნარევს მდუღარე წყალი. დააყენეთ რეჟიმი “წვნიანი ერთი საათის განმავლობაში”.
მოხარშეთ ბორში 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ ნიორი და დაჭრილი მწვანილი კერძს. ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი ბორშიდან. მიირთვით არაჟანთან ერთად.

შემწვარი კარტოფილი

ინგრედიენტები

1 კგ კარტოფილი

1 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

10 გრ კარაქი

100 გრ ხახვი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

 

გათალეთ კარტოფილი, გარეცხეთ და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად. ჩაასხით ზეთი ქვაბში, მოათავსეთ კარტოფილი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. გემოვნებით შეგიძლიათ დაამატოთ სანელებლები.
შეწვით კერძი  “შეწვა/ბოსტნეული” რეჟიმზე 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ აურიეთ კარტოფილი, დაამატეთ წინასწარ ნახევარ რგოლებად დაჭრილი ხახვი. მოამზადეთ კერძი კიდევ 20 წუთის განმავლობაში იმავე რეჟიმზე.
დაბოლოს, დაამატეთ კარაქის კუბიკი და კვლავ აურიეთ. შემწვარი კარტოფილი მიირთვით დიდ ლანგარზე, მორთეთ დაჭრილი მწვანილით გემოვნებით.

 

ხორცის ბურთები

ინგრედიენტები

0,5 კგ დაფქული ხორცი

1 კვერცხი

0,5 ჭიქა ბრინჯი

1 ხახვი

400 მლ წყალი

2 ს.კ.ფქვილი

2 ს.კ. მაიონეზი

2 ს.კ. არაჟანი

2 ს.კ. კეტჩუპი

დაფნის ფოთოლი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

ცალკე მოხარშეთ ბრინჯი. ხახვი დაჭერით, აურიეთ ფარშს, კვერცხს და მოხარშულ ბრინჯს. შეურიეთ ნარევს მარილი და პილპილი გემოვნებით. გამზადებული ბურთულები მოათავსეთ მულტსახარშში.
ცალკე კონტეინერში შეურიეთ წყალი (ან კიდევ უკეთესია, ბულიონი) არაჟანს, ფქვილს, კეტჩუპსა და მაიონეზს. გემოვნებით დაამატეთ დაფნის ფოთლები, მარილი, პილპილი და სანელებლები. დაასხით ხორცის ბურთულებს და მოამზადეთ “ხარშვის”რეჟიმზე ერთი საათის განმავლობაში.

მაკარონი ტომატის სოუსით

ინგრედიენტები

250 გრ სპაგეტი

300 გრ ტომატის პასტა

450 მლ წყალი

1 კბილი. ნიორი

1 ხახვი

150 გრ მაგარი ყველი

მწიკვი იტალიური მწვანილი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

ხახვი დავჭრათ პატარა კუბიკებად. ჩაასხით ცოტაოდენი ზეთი თასში, ჩაყარეთ მასში ხახვი. შეწვით იგი ოქროსფერ- ყავისფრამდე. 10 წუთის შემდეგ დაამატეთ ტომატის პიურე.
შეაზავეთ მარილით გემოვნებით, დაასხით ნარევს წყლით. ჩართეთ მოწყობილობა “პასტა” რეჟიმზე. 8 წუთის შემდეგ, სოუსი მზად უნდა იყოს. დატეხეთ სპაგეტი ისე, რომ ისინი ჩაეტიოს მულტსახარშის ქვაბში.

როდესაც სოუსი მზად იქნება, მას დაამატეთ სპაგეტი და გააჩერეთ 8-10 წუთი, ზოგჯერ ურიეთ. სახურავი არ დაახუროთ. როცა გამოიღებთ, თავდახურული გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში. სუფრასთან მიტანისას მოაყარეთ ყველი.

ბისკვიტი

ინგრედიენტები

7 კვერცხი

14 ს.კ. შაქარი

14 ს.კ. ფქვილი

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი. ამ ნარევს ნაწილებად დაამატეთ გაცრილი ფქვილი, აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი. მულტსახარშის ქვაბს წაუსვით კარაქი. აცხვეთ ნამცხვარი 125 გრადუსზე ან “ცხობის’ რჟიმზე ერთი საათის განმავლობაში.

ფლოვი ჩირებით

ინგრედიენტები

1 ჭიქა ბრინჯი

0,5 ცალი სტაფილო

3 ცალი ლეღვის ჩირი

5 ცალი. ქლიავი

5 ცალი. გამხმარი გარგარი

30 გრ ქიშმიში

2 ჭიქა წყალი

0,5 ჩ.კ. კურკუმა

0,5 ჩ.კ. მარილი

მომზადება

მულტსახარშის თასში წაუსვით ზეთი, ბოლოში მოათავსეთ დაჭრილი სტაფილო და ქიშმიში. შემდეგ გადააჭერით დაჭრილი გარგარი და ქლიავი, დაამატეთ ლეღვის ნაჭრები და მოაყარეთ კურკუმა.

გარეცხილი ბრინჯი მოაყარეთ ამ ინგრედიენტებს (მინიმუმ 5-ჯერ) და მარილი მოაყარეთ კერძს. შეავსეთ ინგრედიენტები წყლით და დააყენეთ “ფლავის” რეჟიმი.

შემწვარი

ინგრედიენტები

900 გრ ღორის ხორცი

1-2 ხახვი

6-9 კარტოფილი

1 სტაფილო

1 ბულგარული წიწაკა

2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

1-2 ს.კ.ტომატის პასტა

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

ჩაასხით ზეთი მულტსახარშის თასში. დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი ხახვი და მოაყარეთ მარილი. გააჩერეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში და შემდეგ დაამატეთ სტაფილოს კუბურები. 3-5 წუთის შემდეგ ბოსტნეულს დაუმატეთ ხორცის ნაჭრები.
აურიეთ ინგრედიენტები და შეწვით დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაუმატეთ ბულგარული წიწაკის ნაჭრები, დაჭრილი ნიორი და კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი. დაამატეთ ტომატის პასტა, როგორც გსურთ.
აურიეთ ინგრედიენტები და მოხარშეთ “მოშუშვის” – რეჟიმზე ერთი საათის განმავლობაში. შემწვარი იქნება რბილი და ნაზი. დაამშვენეთ მზა კერძი დაჭრილი მწვანილებით.

ხაჭოს ბისკვიტი

ინგრედიენტები

500 გრ ხაჭო

1 დასტა. მანანი

100 გრ არაჟანი

70 გრ კარაქი

2 კვერცხი

0,5 ჭიქა შაქარი

10 გრ გამაფხვიერებელი

ვანილი გემოვნებით

მომზადება

ხაჭო გახეხეთ შაქრით, დაამატეთ კვერცხი, გამდნარი კარაქი, არაჟანი, მანანი, გამაფხვიერებელი და მწიკვი ვანილინი. კარგად აურიეთ ნარევი. გააჩერეთ საათნახევარი.
შეზეთეთ მულტსახარშის თასი ზეთით, ჩადეთ აფუებული ხაჭოს ცომი. გამოაცხვეთ ერთი საათის განმავლობაში, შეამოწმეთ მზადყოფნა ჩხირით. საჭიროების შემთხვევაში შეგიძლიათ გაახანგრძლივოთ მომზადების დრო.

მულტსახარში სამზარეულოში ალბათ ყველაზე სასარგებლო რამეა. ამ მოწყობილობას შეუძლია გაუმკლავდეს არა მხოლოდ დიასახლისი, რომელიც დაღლილია სამუშაოს შემდეგ, არამედ ქმარი და საშუალო ასაკის ბავშვი. სხვა საყოფაცხოვრებო ტექნიკისგან განსხვავებით, თქვენ ყოველდღიურად გამოიყენებთ მას, დაზოგავთ დროს და ძალისხმევას.

Related Articles