ფხვიერი ორცხობილა მაიონეზით ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული
როგორი გამაოგნებელიც არ უნდა იყოს თანამედროვე მაღაზიებში საკონდიტრო ნაწარმის მრავალფეროვნება, უგემრიელესი მაინც ჩვენს ბავშვობაში დარჩა. ვიღაც იხსენებს დედის ბრენდულ ნამცხვრებს, სხვები ბებიის ნამცხვრების ნოსტალგიას განიცდიან. დღემდე მახსოვს რეცეპტი, რომელსაც თვალებდახუჭულიც მოვამზადებ. ძალიან მიყვარს მაიონეზის შაქრის ორცხობილა.
ბევრი მას უწოდებს შაქრის ორცხობილას ან ხორცის საფქვავის ფუნთუშებს. მართლაც, ასეთი ცომეული განსაკუთრებული დახვეწილი და ფხვიერია.
ინგრედიენტები
მაიონეზი 200 გრ
კარაქი 200 გრ
შაქარი 200 გრ
კვერცხი 2 ცალი
ხორბლის ფქვილი 4 ჭიქა
გამაფხვიერებელი 0,5 ჩ / კ
ვანილის შაქარი 1 ს.კ.
მომზადება
გრილ კარაქს გავხეხავთ და ავსვრიმავთ ფქვილში. შემდეგ მასას დაუმატეთ კვერცხი, მაიონეზი, ვანილი და ჩვეულებრივი შაქარი., ასევე გამაფხვიერებელი. მოზილეთ რბილი და ელასტიური ცომი.
გადაიტანეთ თასში და გადააფარეთ ცელოფანი. ცომი შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში. გამოიღეთ ცომი და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, როგორც სურათზეა ნაჩვენები.
ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ვერმიშელის ფორმა. შემდეგ თქვენ უნდა დააკავშიროთ რამდენიმე მილი ერთ ფუნთუშად. გაშალეთ საცხობ ფურცელზე პერგამენტი და განათავსეთ მასზე პეჩენიები.
მოამზადეთ შაქრის ორცხობილის ნამცხვრები 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში, დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. როდესაც ის მზად იქნება. პროდუქტები გახდება ვარდისფერი და გამოსცემს სასიამოვნო სუნს.
მზა ორცხობილას მოაყარეთ შაქრის პუდრა და მიირთვით. ეს იქნება გემრიელი და ხრაშუნა კიდევ 2 დღის განმავლობაშიმომზადებიდან. მაგრამ, რა თქმა უნდა, ამდენი ხანი ის არ დარჩება.