ყველაზე სუსხიან და ცივ ამინდშიც კი მოინახება ადგილი სასწაულისთვის. ოჯახის წევრები ზამთარში რომ გავამხიარულო, მანდარინის ან ლიმონის ცედრით კექსს ვაცხობ. ამ ნამცხვრის არომატი მოახლოებული დღესასწაულის ატმოსფეროს ქმნის, თავად ცომის მომზადების პროცესი კი მხოლოდ 10 წუთს მოითხოვს.
მანდარინი მშვენიერი დესერტია. ჩვენ ხშირად ვყიდულობთ და მივირთმევთ მას. თუმცა, შეგვიძლია, რომ ის უფრო სასიამოვნო გავხადოთ. მაგალითად, მისგან უგემრიელესი ღვეზელები მოვამზადოთ.
მანდარინებით ღვეზელი გამოგადგებათ არა მხოლოდ დღესასწაულებზე, არამედ ჩვეულებრივ დღეებშიც, როცა რაღაც არაჩვეულებრივი და გემრიელი მოგინდებათ.
მანდარინის ღვეზელი ინარჩუნებს ყველა სიკეთეს. ეს არის შესანიშნავი გზა არა მხოლოდ გემრიელად ჭამისთვის, არამედ სხეულის გასაძლიერებლად.
ფსიქოლოგების თქმით, ეს ციტრუსი ხსნის სტრესს და სულიერ წონასწორობას აღადგენს. ტკბილი ნამცხვარი კი ორგანიზმში სეროტონინის – ბედნიერების ჰორმონის გამომუშავებელია. ჩვენ გთავაზობთ გააერთიანოთ ეს ორი კომპონენტი და მოამზადოთ მანდარინის უგემრიელესი ტორტი.
მანდარინის ღვეზელი
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 200 გრ
შაქარი 150 გრ
მანდარინი 4 ცალი
მზესუმზირის ზეთი 80 გრ
კვერცხი 2 ცალი
ვაშლი 1 ცალი
გამაფხვიერებელი 16 გრ
მომზადება
პირველ რიგში, მანდარინი კარგად გარეცხეთ, სასურველია ფუნჯით. ციტრუსი ნაჭრებად დაჭერით კანიანად და ამოაცალეთ თესლი.
ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი მიქსერით, სანამ არ გახდება ფუმფულა. შემდეგ დაამატეთ კარაქი თქვეფის დროს, შემდეგ კი დაჭრილი მანდარინი.
ცალკე გაცერით ფქვილი. ჩაყარეთ იგი კვერცხის მასაში, გააგრძელეთ ინგრედიენტების მიქსერით თქვეფა. და ბოლოს, ცომში დაამატეთ ვაშლი, რომელიც წინასწარ გასუფთავებულია და დაჭრილია კუბიკებად.
ბოლოს დაამატეთ გამაფხვიერებელი, აურიეთ ინგრედიენტები კოვზით. 22 სმ-იან საცხობ ფორმას დააფინეთ პერგამენტი, წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ შაქარი.
ფორმაში ჩაასხით მზა ცომი. ღვეზელი გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30-40 წუთის განმავლობაში. შეამოწმეთ მზადყოფნა კბილის ჩხირით.
დამეთანხმებით, რომ ამგვარ ხელნაკეთი შედევრზე, თქვენ დახარჯავთ მინიმალურ პროდუქტს. მაგრამ ცხობის გემო და არომატი დიდხანს გემახსოვრებათ. გაითვალისწინეთ მომავალი დღესასწაულები!