მისი გემო არ დაგავიწყდებათ წლების განმავლობაში, იმიტომ, რომ დაგემოვნებისთანავე შეგიყვარდებათ.
გახეხილი ცომის მსუბუქი ფანტელები, ხაჭოს ნაზი ტექსტურა, სულ რაღაც ნახევარი საათი -ეს არის იდეალური დელიკატესის ფორმულა.
თუ მას დაამატებთ ლიმონის წვენს და სოდას, გამოვა ცოტა უფრო მეტი, გადაიქცევა კლასიკური სამეფოს ტკბილეულად.
შემადგენლობა:
ხორბლის ფქვილი 200 გრ
კრემი 5 ს/კ.
კარაქი 70 გ
კვერცხი 1 ცალი
ხაჭო 180 გ
შაქარი 100 გ
საცხობი ფხვნილი 1 ჩ/კ.
ცომის მომზადება:
კვერცხი და 50 გრ. შაქარი ავთქვიფოთ, დავამატოთ დამდნარი კარაქი, სუფრის კოვზი კრემი და გამაფხვიერებელი, ფქვილი და გავაკეთოთ ცომი. გავაკეთოთ გუნდა და შევდგათ 15 წუთით მაცივარში.
მოვამზადოთ ხაჭოს გულსართი: ცხიმიანი ხაჭო, 4 ს/კ კრემი და 50 გრ. შაქარი ავთქვიფოთ მიქსერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან და გაყავით ორად. ერთი ნაწილი გამოსაცხობ ფორმაში ჩაახეხეთ მსხვილი სახეხით. ზემოდან თანაბრად მოათავსეთ ხაჭოს გულსართი. შემდეგ მეორე ცომი დაახეხეთ.
მოათავსეთ ნამცხვარი ღუმელში, 30-35 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსამდე.
გახეხილი ტორტი ხაჭოთი მზად არის. დაჭერით და ცხელი მიიტანეთ სუფრასთან. შეინახეთ ამ ჰაეროვანი სილამაზის რეცეპტი და გაუზიარეთ სხვებსაც.