• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

სცადეთ და მოამზადეთ დუშბარა და შეუერთდით მსოფლიოს ერთ-ერთ უგემრიელეს სამზარეულოს.

by ekaterine ოქტომბერი 25, 2020
ოქტომბერი 25, 2020

აზერბაიჯანული სამზარეულო ცნობილია თავისი გემრიელი და ჯანსაღი კერძებით, რომელსაც ასევე ავსებს წარმოუდგენლად გემრიელი სანელებლები და მწვანილი. დუშბარა ერთ-ერთი უგემრიელესი კერძია ამ სამზარეულოსი. ეს არის წვნიანი პატარა პელმენით, რომელსაც სამკურნალო მოქმედებაც კი აქვს.

დუშბარა მზადდება აზერბაიჯანის სხვადასხვა რეგიონში თავისებურად. პელმენის ფორმა, მათი ზომა, სანელებლები, ბულიონის ბოსტნეულიც კი შეიძლება განსხვავდებოდეს. მაგრამ ერთი რამ აერთიანებს სხვადასხვა რეგიონის რეცეპტებს – კერძის ბულიონი აუცილებლად გამჭვირვალეა.
სცადეთ და მოამზადეთ დუშბარა და შეუერთდით მსოფლიოს ერთ-ერთ უგემრიელეს სამზარეულოს.

ინგრედიენტები

ცხვრის ნეკნები 600 გრ

სტაფილო 1 ც

ხახვი 2 ც

ნიახური 200 გრ

დაფნის ფოთოლი 2 ც

წყალი წყალი 3,2 ლ

ხორბლის ფქვილი 400 გრ

კვერცხი 1 ც

ცხვრის ხორცი 500 გრ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

ზაფრანა გემოვნებით

ქინძი გემოვნებით

მომზადება

პირველი თქვენ უნდა მოამზადოთ ბულიონი. ამისათვის ქვაბში ჩადეთ ნეკნები, სტაფილო, 1 ხახვი, ნიახური, დაფნის ფოთოლი, დაასხით 3 ლიტრი წყალი, დაამატეთ წიწაკა გემოვნებით.

ბულიონი მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუწიეთ დაბალ ტემპერატურაზე და მოხარშეთ ბულიონი დაახლოებით 3,5 საათის განმავლობაში, პერიოდულად ამოიღეთ ქაფი. 2,5 საათის მომზადების შემდეგ, ბულიონს დაუმატეთ მარილი. მოხარშვის შემდეგ ბულიონი გაწურეთ, დაამატეთ მწიკვი ზაფრანა.

მოზილეთ პელმენისთვის ცომი ფქვილის, წყლის, კვერცხის და მარილისგან. გააჩერეთ ცომი 30 წუთით.

ახლა მოდით, მოვამზადთ პილმენების გულსართი. ამისათვის შევურიოთ დაფქვილი ხორცი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, ქინძი, მარილი და პილპილი.

ცომი თხლად გააბრტყელეთ, დაჭერით პატარა წრეები ან კვადრატები, რომელთა დიამეტრი დაახლოებით 2 სმ-ია, რადგან პილმენების ფორმა შეიძლება განსხვავებული იყოს. შეავსეთ ცომი ფარშით და გააკეთეთ მინიატურული პილმენები.

დააბრუნეთ ბულიონი ადუღებამდე, შეამცირეთ ცეცხლი საშუალოზე. დაამატეთ პილმენი ბულიონს, ზოგჯერ ურიეთ და მოხარშეთ დაახლოებით 5 წუთის შემდეგ, როცა ამოვა.
არ ადუღოთ ბულიონი ზედმეტად მომზადების ნებისმიერ ეტაპზე. ამან შეიძლება გემო დაუკარგოს. მიირთვით აზერბაიჯანული სტილის დუშბარა ფიალებით, რომელიც გაფორმებულია ქინძით.

0
FacebookEmail
previous post
დელიკატური დესერტი ფიგურისთვის ზიანის მიყენების გარეშე. შვრია + ვაშლი = სრულყოფილი საშემოდგომო ღვეზელი!
next post
ჩვენ რესტორანში ნიმუში ავიღეთ და სახლში მოვამზადეთ: სალათი შეუდარებელია!

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 4

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC