ფრანგი მზარეულები აღფრთოვანებულები არიან მათი სიმსუბუქით! ამ დესერტის დაგემოვნების შემდეგ, შეუძლებელია სიამოვნებისგან არ ამოიოხროთ!

by ekaterine

გიზიარებთ ფრანგული შეფ-მზარეულის უმარტივეს, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი კრემიანი დონატების რეცეპტს.

ჰაეროვანი დონატები

ამ დონატებს “მონაზვნის ოხვრა” ეწოდება. შეგიძლიათ დაუსრულებლად იფიქროთ მის წარმოშობაზე, მაგრამ ერთი რამ დანამდვილებით ვიცით: ამ დესერტის დაგემოვნების შემდეგ, შეუძლებელია სიამოვნებისგან არ ამოიოხროთ!

ინგრედიენტები

250 მლ რძე

3-4 კვერცხი

125 გრ ფქვილი

50 გრ კარაქი

1-2 ს.კ. ფორთოხლის წყალი (არასავალდებულო)

1-2 ჩ.კ. შაქარი

მწიკვი მარილი

როზმარინის რამდენიმე ტოტი

იის ან ლავანდის თაფლი მისატანებლად (შეიძლება განსხვავებულიც იყოს)

მომზადება

ჩაასხით რძე ქვაბში, დაამატეთ კარაქი. გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე.

ამის შემდეგ რძეში დავამატოთ ფქვილი მარილთან და შაქართან ერთად. აურიეთ ყველაფერი და თანდათან მოხარშეთ ცომი. როდესაც მასა გასქელდება, გადმოიღეთ კონტეინერი ცეცხლიდან და ოდნავ გააცივეთ.

შემდეგ ჩვენ სათითაოდ შევაზელთ კვერცხებს ცომში, ყოველ ჯერზე საფუძვლიანად ავურიოთ. ჩაასხით ფორთოხლის წყალი და კვლავ აურიეთ.

გააცხელეთ ზეთი 170-180 ° C ტემპერატურაზე. რამდენიმე წამით ჩადეთ მასში როზმარინის ტოტები და ამოიღეთ. ცომი  კაკლის ზომის ბურთულებად დაანაწევრეთ. შემდეგ, ჩაყარეთ ზეთში ჩაის კოვზის გამოყენებით. შეწვით მანამ, სანამ სასიამოვნო ოქროსფერ მიიღებს.

სურვილის შემთხვევაში, სუფრასთან მიტანის წინ დაასხით მზა დონატებს თაფლი ან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

შეინახეთ ეს რეცეპტი და გაახარეთ საკუთარი თავი და თქვენი ახლობლები უგემრიელესი დონატებით. რა თქმა უნდა, ყველას არ შეუძლია შეძლოს ასეთი კალორიული დელიკატესის ხშირად მომზადება, მაგრამ ნამდვილად ღირს ერთხელ მაინც გააკეთოთ ისინი. გემრიელად მიირთვით!

 

Related Articles