რატომ აცხობენ გამოცდილი დიასახლისები ფრანგული ცომით. უბრალოდ ცხობა კი არა, ნამდვილი ნეტარებაა.

ფრანგული ცომი მრავალ დიასახლისს უყვარს თავისი მრავალფეროვნებით. ამით შეგიძლიათ გააკეთოთ ღვეზელები, კრუასანები, ფუნთუშები. შევსებას არც აქვს მნიშვნელობა, ცომი თანაბრად ერწყმება როგორც მარილიან შემავსებელთან, ასევე ტკბილთან. ერთი რეცეპტი და ამდენი მრავალფეროვნება!

ფრანგული ცომი

გაგიკვირდებათ, რა ადვილია ამ კარაქის ცომთან მუშაობა. გამოდის რბილი და ჰაეროვანი. ერთდროულად შეგიძლიათ გააკეთოთ ბევრი და შემდეგ შეინახოთ მაცივარში კიდევ ერთი კვირის განმავლობაში.

დღეს ფუნთუშა, ხვალ ღვეზელი და ზეგ ჩიზქეიქები. Რატომაც არა? მას შემდეგ, რაც ცომის მოსაზელად ცოტა დრო დავხარჯე, ყოველდღიური ცხობისთვის საკმარისი იქნება მთელი კვირის განმავლობაში. პროდუქტების ამ რაოდენობიდან მიიღება 1.3 კგ ცომი.

ინგრედიენტები

650 გრ ფქვილი

200 გრ კარაქი ან მარგარინი

100 გრ შაქარი

2 კვერცხი

250 გრ რძე

1 ჩ.კ. მარილი

11 გრ მშრალი საფუარი

მომზადება

ჩაასხით თბილი რძე, გამდნარი კარაქი და 2 კვერცხი თასში ცომის მოსაზელად. იქვე დაამატეთ მარილი და შაქარი, შემდეგ ყველაფერი აურიეთ ერთმანეთში.

ამის შემდეგ, თქვენ უნდა აურიოთ მშრალი სწრაფად მოქმედი საფუარი გაცრილ ფქვილთან ერთად და ჩაყაროთ თასში. ახლა დგება ცომის მოზელის პროცესი.

ძალიან კარგია, თუ სათქვეფი გაქვთ, უბრალოდ ჩართავთ და ყველაფერი მზად გაქვთ. თუ ეს ასე არ არის, მაშინ არაუშავს, ცომი იდეალურად იზილება ხელით. ამასთან, გაითვალისწინეთ, რომ ის შეიცავს უამრავ ცხიმს, ასე რომ დიდხანს დამუშავება დასჭირდება, დაახლოებით 15 წუთი.

ცომი ზილეთ მანამ, სანამ ის გლუვი გახდება.

დასრულებული ცომის შენახვა მაცივარში 7 დღემდე შეიძლება. ყოველდღე შეგიძლიათ ცოტა მოჭრათ ის და მოამზადოთ რაიმე. მთავარია, რომ ის ჩანთაში ან ცელოფნით დაფარულ თასში შეინახოთ. და თუ გსურთ, ცომი შეიძლება გაყინოთ კიდეც!

 

Loading...