საოცარი კერძია, რომელსაც გამოუცდელი დიასახლისიც კი გაუმკლავდება.

პომიდორი ცომში

ეს საუზმე ძალიან წვნიანი და საკმაოდ ნოყიერი აღმოჩნდა. გამდნარი ყველისა და პომიდვრის კომბინაცია საოცარია. ასევე ძალიან მოსახერხებელია, რომ კერძის მირთმევა შესაძლებელია როგორც ცხელი, ისე ცივი.

თამამად შეგიძლიათ შეცვალოთ რეცეპტი თქვენი გემოვნებით. მაგალითად, შეგიძლიათ დაამატოთ რამდენიმე განსაკუთრებული სანელებელი. წინ უგემრიელესი სწრაფი წახემსებისკენ!

ინგრედიენტები

5 საშუალო პომიდორი

100 გრ ყველი

2 კვერცხი

მწვანილები

2 ს.კ.არაჟანი

2 ს.კ. ფქვილი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

დაასხით პომიდორს მდუღარე წყალი. სანამ პომიდორი გაიჟღენთება, გახეხეთ ყველი საშუალო სახეხზე. ყველის კონტეინერში დაამატეთ კვერცხი, ფქვილი, არაჟანი, დაჭრილი მწვანილი, მარილი და პილპილი. შემდეგ ყველაფერი კარგად აურიეთ. ნარევის კონსისტენცია უნდა ჰგავდეს სქელ არაჟანს.

პომიდორს მოაცილეთ კანი და ამოაჭერით ყუნწები.

პომიდორი სქელ რგოლებად დაჭერით ისე, რომ შეწვის დროს არ დაიშალოს და წვნიანი დარჩეს.

შემდეგ გაათბეთ ტაფა კარაქით. თითოეული პომიდორი ამოავლეთ ჯერ ფქვილში, შემდეგ კი კლიარში. ამ გზით ის უკეთესად შეიწვება. ახლა შეწვით ორივე მხრიდან. მიირთვით მწვანილთან და არაჟანთან ერთად. თუ გსურთ, შეგიძლიათ არაჟნისა და ნივრის სოუსი მოამზადოთ.

ცომში(კლიარში) ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ნიორი ან თუნდაც ნიგოზი. დაჭრილი კაკალი ზოგადად შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც პურის საფანელი, მაგრამ ეს კომბინაცია ყველას არ მოსწონს.

ნამდვილად ვიმედოვნებთ, რომ ამ რეცეპტს მოამზადებთ და ძალიან მოგეწონებათ.

გამოუცდელი დიასახლისიც კი მოამზადებს მას.

 

Loading...