აბსოლუტურად ნებისმიერი შევსებით გამოვა: მჟაუნა, ისპანახი, ჩაშუშული კომბოსტო, თევზის კონსერვი, მოხარშული ბრინჯი, ყველი.
კვერცხის და ხახვის ღვეზელი მიკროტალღურ ღუმელში
ინგრედიენტები
კვერცხი 9 ცალი
ხორბლის ფქვილი 10 ს.კ.
სოდა 1 ჩ / კ
კეფირი 230 მლ
მწვანე ხახვი 1 კონა
კამა 1 კონა
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი 1 ს.კ.
მომზადება
შევსებისთვის, მაგრად მოხარშული 6 კვერცხი დაჭერით პატარა კუბიკებად. გარეცხეთ მწვანე ხახვი და კამა, დაჭერით წვრილად, დაამატეთ თასში დაჭრილ კვერცხს, აურიეთ. გემოვნებით მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი, კვლავ აურიეთ.
ცომისთვის, ათქვიფეთ დარჩენილი კვერცხები მარილით. ჩაასხით კეფირი, დაამატეთ სოდა, აურიეთ მასა სანამ გლუვი გახდება. ნაწილ-ნაწილ აურიეთ ფქვილი, გააჩერეთ 10-15 წუთი.
მიკროტალღურის თასის ფსკერზე წაუსვით მზესუმზირის ზეთი. დაასხით ცომის ნახევარი, გადაანაწილეთ შევსება თავზე. ჩაასხით ცომის დარჩენილი ნახევარი. მოათავსეთ თასი მიკროტაღურში და გამოაცხვეთ ნამცხვარი 50 წუთის განმავლობაში ცხობის რეჟიმზე. დასრულებამდე 10 წუთით ადრე, ამოიღეთ ნამცხვარი, გადააბრუნეთ და განაგრძეთ ცხობა პროგრამის დასრულებამდე.
არ აქვს მნიშვნელობა, თუ მიკროტალღური არ გაქვთ, მშვენივრად ცხვება ღუმელშიც, თან გადაბრუნება არ სჭირდება. გამოაცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე 35-45 წუთის განმავლობაში. ჩვენ გთავაზობთ მხოლოდ დადასტურებულ რეცეპტებს, გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებს, გაახარეთ თქვენი ოჯახი უგემრიელესი კერძებით!