POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

საშობაო იხვი – რბილი და ჰაეროვანი, იჭმევა მთლიანად. საიდუმლო არის სპეციალურ მარინადში!

by ekaterine დეკემბერი 11, 2018
დეკემბერი 11, 2018

საახალწლო დღესასწაულებზე ყველა დიასახლისი ფიქრობს, რომ მთელი იხვის შეწვა წაართმევს დროს და გამოვა მაგარი, სპეციფიკური სუნით, რომელიც არა მარტო დროს, არამედ ინგრედიენტებსაც გადააყრევინებს.

გასწავლით, როგორ შეწვათ ისე, რომ ხორცი იყოს რბილი, წვნიანი და არომატული.

 

სტუმრებს გააოცებთ და ნამდვილი სამზარეულოს ოსტატი გახდებით. სწორი მარინადი და კარგი სოუსი დაგეხმარებათ საახალწლოდ გაუმასპინძლდეთ სტუმრებს ვარდისფერი ფრინველით, რომელიც პირში დნება.

როგორ მოვამზადოთ წვნიანი იხვი

შემადგენლობა:

იხვი მთელი

4-5 მჟავე ვაშლი

115 გრ ფორთოხლის წვენი

100 გ სოიოს სოუსი

30 გ გახეხილი კოჭა

2 ს/კ. თაფლი მარინადებისთვის

1 ს/კ. ფორთოხლის კანი

2 ჩ/კ. ხმელი ნიორი

1/2 ჩ/კ.შავი პილპილი

1 ს/კ. თაფლი გულისთვის

1/4 ჩ/კ. დარიჩინი

ფორთოხალი მოსართავად

 

ინგრედიენტები სოუსისთვის:

10-12 ს/კ იხვის წვენი და ცხიმი

170 გ  ფორთოხლის წვენი

1  ფორთოხლის რბილობი

1-2 ჩ/კ. სახამებელი

1-2 ს/კ თაფლი

1 ს/კ. ლიმონის წვენი

50 მლ წყალი

1 ჩხირი დარიჩინი

 

გაასუფთავეთ იხვი, გარეცხეთ. ამოაჭერით აუცილებლად კუდთან არსებული ცხიმოვანი ჯირკვალი, რომ უსიამოვნო სუნი არ გამოსცეს შეწვის დროს.

 

აურიეთ ერთმანეთში სოიოს სოუსი, კოჭა, ფორთოხლის წვენი, ცედრა და თაფლი. ურიეთ მანამ, სანამ თაფლი არ გაიხსნება. გამზადებული მარინადი მოასხით იხვს, დააფარეთ ცელოფანი და 24 საათის განმავლობაში შედგით მაცივარში.

გაზქურის ტაფაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, დააწყეთ დაჭრილი ვაშლის ნაჭრები, მოათავსეთ სედ მარინადიანი იხვი, ზემოდან წაუსვით მარილი, რომელსაც დამატებული აქვს პილპილი და ნიორი.

დარჩენილი ვაშლის ნაჭრები ჩაულაგეთ იხვს შიგნით და შეკარით ხის ჩხირის საშუალებით.

შეახვიეთ პერგამენტის ქაღალდში და შედგით გაზქურაში 180 გრადუსზე 1,5 საათით.

შემოხსენით ქაღალდი, წვენი და ცხიმი ფრთხილად გადმოიღეთ ჭურჭელში, ისევ შეაბრუნეთ შესაწვავად 30 წუთის განმავლობაში.

სანამ იხვი იწვება, გაამზადეთ სოუსი:

აღებულ წვენში დაუმატეთ ფორთოხალი და ლიმონის წვენი, დარიჩინი, თაფლი, მიიყვანეთ ადუღებამდე. სახამრბელი გახსენით წყალში და დაუმატეთ სოუსს. თუ თხელი გამოვიდა, ცოტა კიდევ დაუმატეთ წყალში გახსნილი სახამებელი. სოუსს დაუმატეთ ფორთოხლის დაჭრილი რბილობი და ცოტა კიდევ ადუღეთ. გამოდის მომჟავო-მოტკბო. თუ სიტკბო აკლია, დაუმატეთ თაფლი ან შაქარი და თუ აკლია სიმჟავე, შეგიძლიათ ლიმონის წვენის დამატება.

შემწვარი იხვი დაჭრით და ჩააწყვეთ სოუსში. გემრიელად მიირთვით!

0 FacebookEmail
previous post
ბევრმა არ იცის, რომ ამ პროცედურების ჩატარება სახლის პირობებშიც შესაძლებელია. შედეგად კანი გაჯერებული, დაჭიმული, ელასტიური და რბილი ხდება.
next post
მარადიული ახალგაზრდობის 10 საიდუმლო, რომელიც მხოლოდ ჰოლივუდშია ცნობილი

Related Articles

ბავშვობის საყვარელი გემო! ❤️🤤

მარტი 14, 2023

აუცილებელი დესერტი აღდგომისთვის, რომელსაც ბებიაჩემის რეცეპტის მიხედვით ვამზადებ....

მარტი 14, 2023

სამზარეულოში ყოველთვის მაქვს ვაფლის ფირფიტების შეკვრა იმ შემთხვევისთვის,...

თებერვალი 16, 2023

ელექტროენერგიის გათიშვა არ არის საბაბი, რომ საკუთარ თავს...

თებერვალი 16, 2023

როდესაც ჯიბეებში ქარი გიქრის, ეს რეცეპტი ნამდვილად გამოგადგება!...

თებერვალი 16, 2023

ჩემი ბედნიერი ქორწინების საიდუმლო: სიყვარული, ურთიერთპატივისცემა და გემრიელი...

თებერვალი 16, 2023

ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ....

თებერვალი 14, 2023

ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც...

თებერვალი 14, 2023

უკვე უდავოა, რომ ეს პროდუქტი ყველაზე ჯანსაღად მიიჩნევა....

თებერვალი 14, 2023

ასე ამზადებდნენ ბებიაჩემი და დედაჩემი. რეცეპტი ბავშვობიდან! 📝

თებერვალი 14, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ვიტამინების ნამდვილი ბომბი! ვიყენებ წელიწადში ორჯერ და პრაქტიკულად ავად აღარ ვხდები.

  • 2

    წონის დაკლების ამ პროდუქტმა შოკში ჩააგდო ქალები მთელ მსოფლიოში! წვავს ცხიმს რამდენიმე დღეში. უკვე გამოვცადე!

  • 3

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 4

    როდესაც დიეტაზე ვიყავი, ეს დესერტი ნამდვილი ხსნა იყო ჩემთვის. ახლაც ვამზადებ, რადგან ის არ ვნებს ფიგურას და გამოდის გასაგიჟებლად გემრიელი! 😍 🍌

  • 5

    ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ კვირაში. სწრაფი და უპრობლემო. 🥧

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა