ტკბილი ბევრის სისუსტეა, მათ შორის ჩემიც. ტკბილეული, ნამცხვრები, მაფინები, შოკოლადები – ეს ყველა ტკბილეული ყოველთვის არის ჩემს სახლში. მაგრამ ყოველწლიურად, ზღვაზე გამგზავრებამდე ერთი თვით ადრე, ფიგურაზე ზრუნვას ვიწყებ. რადგან არ შემიძლია უარი ვთქვა ტკბილეულზე, ამიტომ დესერტს ვამზადებ შაქრის, ფქვილის და კარაქის გარეშე.
მოგეჩვენებათ, რომ ეს არის სრულიად უგემური, მაგრამ ასე არ არის. დესერტი არის გემრიელი და მდიდარი, ტექსტურა ძალიან მოგვაგონებს საყვარელ “ჩიტის რძეს”. დაბალკალორიული ხაჭოს დესერტს ექნება 100 კალორია 100 გრ პროდუქტზე.
ინგრედიენტები
ხაჭო 600 გ
თაფლი 100 გ
კვერცხი 2 ც.
სახამებელი 40 გ
ვანილი 1 მწიკვი
რძე 500 მლ
ჟელატინი 20 გ
მომზადება
ჩაასხით 100 მლ რძე ჟელატინში და დატოვეთ გასაფუვებლად 10 წუთის განმავლობაში.
კვერცხი, სახამებელი და დარჩენილი რძე აურიეთ, სანამ არ გახდება გლუვი.
მოათავსეთ ნარევი საშუალო ცეცხლზე და ადუღეთ, მუდმივად აურიეთ. ადუღების შემდეგ მოხარშეთ კიდევ ერთი წუთი. როდესაც კრემი გაცივდება, დაამატეთ თაფლი და ვანილი.
ხაჭო ათქვიფეთ ბლენდერში და დაამატეთ მასში 60 გრადუსზე გაცხელებული ნაღები და ჟელატინი. უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.
გადაიტანეთ მიღებული მასა ფორმაში, გადააფარეთ შესაფუთი ცელოფანი და შედგით მაცივარში მინიმუმ 6 საათის განმავლობაში.
თუ გსურთ დაბალკალორიული დესერტი ცოტა უფრო ტკბილი გახადოთ, დაამატეთ მეტი თაფლი. ზემოდან, თქვენ შეგიძლიათ დაამშვენოთ ხილით ან კენკრით. ზოგჯერ თავს უფლებას ვაძლევ დავასხურო თავზე შოკოლადი ან კენკრის ტოპინგი. მოამზადეთ და მიირთვით შაქრისგან თავისუფალი დესერტი.