ქათმის ფილე – 250 გრ. ფენოვანი ცომი 300 გრ.
ღორის ცხიმი-50 გრ. კვერცხი – 1ც.
ძროხის ღვიძლი – 100 გრ. სტაფილო – 2ც.შებოლილი ძეხვი – 250 გრ.
ჟელატინი – 10 გრ.
მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.
ხორცსაკეპში გაატარეთ ქათმის ფილე, ძეხვი და ღვიძლი, დაამატეთ მარილი, პილპილი, ჟელატინი, კვერცხი, გამდნარი ღორის ცხიმი, ნახევრად მოხარშული სტაფილო. მიღებული ფარში კარგად აურიეთ.
ცომი გააბრტყელეთ, მოათავსეთ ზედ ფარში, რულეტივით გადაახვიეთ და გვერდები შეუკარით, რომ გამოცხობის დროს არ გამოვიდეს გარეთ. ზემოდან გადაუსვით კვერცხი, გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 50 წთ-ის განმავლობაში.
გამომცხვარი ღვეზელი დაჭრით და მიირთვით. ძალიან მიმზიდველი, არომატული და ნოყიერია.
ღვეზელი ხორცის გულსართით უგემრიელესია, მათთვისაც, ვისაც არ უყვარს ცომეული. 100 გრ. ხორცის ღვეზელში 290 კალორიაა.