1.5K
მასალად საჭიროა:
მაწონი 500 გრამი
წყალი 500 გრამი
ხახვი 2 თავი
ცხიმი 50 გრამი
პურის ფქვილი 2 ს/კ
კვერცხი 2 ცალი
მწვანილი, მარილი გემოვნებით
ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვაბში და კარაქში ან ერბოში მოვშუშოთ.
მაწონს დავასხათ წყალი, კარგად გავთქვიფოთ, ჩავასხათ მოშუშულ ხახვში და ათი წუთი ვადუღოთ. კვერცხს დავუმატოთ პურის ფქვილი, გავთქვიფოთ, თანდათანობით ჩავასხათ წვენში და ხუთი წუთი ვადუღოთ ისე, რომ კვერცხი არ აგვეჭრას, ჩავყაროთ შიგ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, კამა, რეჰანი, ძალიან უხდება პიტნაც. კერძს საოცარ არომატს ძლევს.