ღირს სცადოთ მინიმუმ ერთხელ და თქვენ სამუდამოდ გახდებით ამ კერძის ერთგული გულშემატკივარი. ენით აუღწერელი გემო და არომატი!

by ekaterine

ღუმელში გამომცხვარი კარტოფილი კარაქით

არის სიტუაციები, როდესაც სამზარეულოში შედიხარ და დიდხანს ფიქრობ, რა იქნებოდა საინტერესო მოსამზადებლად. თქვენ არ გჭირდებათ სპეციალური კურსების გავლა იმისათვის, რომ გამოგივიდეთ ორიგინალური კერძი. არც ცნობილი შეფ-მზარეულების გვერდების დათვალიერება ახალი რეცეპტისთვის, ძვირადღირებული ინგრედიენტებით. თუ ნამდვილად გსურთ გააოცოთ საყვარელი ადამიანები მაგიდასთან, მაშინ ღუმელში გამომცხვარი ნაღებიანი კარტოფილი სწორი არჩევანია.

პირველი რაც თქვენს ყურადღებას იპყრობს არის სოუსი. ღირს სცადოთ მინიმუმ ერთხელ და თქვენ სამუდამოდ გახდებით ამ კერძის ერთგული გულშემატკივარი. სურნელოვანი გამომცხვარი კარტოფილი ყველით გახდება ნებისმიერი წვეულების ან ოჯახური სადილის საყვარელი კერძი.

ინგრედიენტები

კარტოფილი 2 კგ

ზეითუნის ზეთი 100 მლ

ქონდარი 0,5 ჩ / კ

პაპრიკა 1 ჩ.კ.

მყარი ყველი 220 გ

ხორბლის ფქვილი 35 გ

კარაქი 35 გ

რძე 700 მლ

არაჟანი 1 ს.კ.

ტომატის პასტა 1 ს.კ.

მარილი 1 ჩ.კ.

შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

დაასხით კარტოფილს ძალიან ცხელი წყალი, შემდეგ კარგად გარეცხეთ. თითოეული დაჭერით 8 ნაჭრად. დაასხით ზეითუნის ზეთი, დაამატეთ ქონდარი, 0.5 ჩ.კ. მარილი და წიწაკა. აურიეთ.

კარტოფილი ერთ ფენა მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. აცხვეთ 200 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში. კარტოფილი აურიეთ ყოველ 10 წუთში რომ ერთნაირად გაწითლდეს.

ფქვილს დაამატეთ კარაქი და კარგად ათქვიფეთ. უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა. შემდეგ ნელ-ნელა დაასხით 70 მლ რძე, თან ურიეთ შეჩერების გარეშე.  მოხარშეთ სოუსი დაბალ ცეცხლზე. მასა მოცულობაში უნდა გაიზარდოს.

როდესაც სოუსი დაიწყებს გასქელებას, ადუღეთ კიდევ 1-2 წუთი, შემდეგ დაამატეთ მარილი, პილპილი, ტომატის პასტა, არაჟანი და 120 გრ გახეხილი ყველი. კიდევ რამდენიმე წუთი მოხარშეთ, მუდმივად აურიეთ, სანამ ყველი მთლიანად არ გადნება. სოუსის თანმიმდევრულობა არაჟანივით უნდა იყოს. თუ კოშტები დარჩა, გაწურეთ მიღებული მასა საცერში.

მოაყარეთ მრგვალ ფორმას გახეხილი ყველი (დაახლოებით 20 გრ). კარტოფილის ნაჭრებით გაშალეთ წრე, ვერტიკალურად მოათავსეთ იგი. დაასხით სოუსი და მოაყარეთ დარჩენილი ყველი. გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე კიდევ 10-12 წუთის განმავლობაში.

ეს ნამდვილი შედევრია! კარტოფილის ნაჭრები ხრაშუნა ქერქით შეგიძლიათ ხელითაც ჭამოთ. ცხელი ყველი იწელება, კარტოფილი კი გემრიელი და ნაზია. ნუ ეტყვით საკუთარ თავს ამ სიამოვნებაზე უარს, ღუმელში გამოაცხვეთ კარტოფილი ჩვენი რეცეპტის მიხედვით.

Related Articles