ნამცხვრები “ხაჭოს სამკუთხედები” – ბავშვობიდან კარგად ნაცნობი დელიკატესი. რბილი ცომი კარამელიზებული ქერქით. თითებს ჩაიკვნეტთ!

by ekaterine

ნამცხვრები “ხაჭოს სამკუთხედები”

ძალიან მიყვარს სამზარეულოში ტრიალი და ოჯახის წევრების განებივრება სხვადასხვა გემრიელი კერძებითა და დესერტებით. შეძლებისდაგვარად, მაქსიმალურად ვცდილობ საკუთარი შვილების განებივრებას გემრიელი ნამცხვრებით, ორცხობილებითა და სხვადასხვა ტკბილეულით. გამომდინარე იქიდან, რომ მაღაზიების დახლებზე შემოთავაზებულ სხვადასხვა გემრიელობებს დიდ უნდობლობას ვუცხადებ, ყოველთვის ვცდილობ ინტერნეტ სივრცეში ახალ-ახალი რეცეპტების მიგნებას და ოჯახის წევრების განებივრებას მხოლოდ საკუთარი ხელით მომზადებული დესერტებით.

ყოველთვის, როცა ხაჭოს ვყიდულობ, იმედი მაქვს, რომ ჩემი შვილები მას შეჭამენ, თუნდაც ნახევარს, ან მესამედს…   იშვიათად ასეც ხდება, თუმცა უმეტესად მათ თეფშებზე დადებული ხაჭო ასე ხელუხლებლადვე რჩება. ზოგჯერ ხილის კოქტეილში ვურევ, ზოგჯერ ბლინებს ვუცხობ, ზოგჯერ კი აი ასეთ გემრიელ დესერტად გარდავქმნი ხოლმე.

ეს რეცეპტი ასევე გამოდგება, თუ თქვენ გაქვთ სამი, ოთხი დღის ხაჭო. თუნდაც ასეთი ინგრედიენტით, დესერტი გამოვა სურნელოვანი და ფუმფულა. საჭიროების შემთხვევაში, კარაქი შეიძლება შეიცვალოს მარგარინით.

ინგრედიენტები

ხაჭო 200 გრ

კარაქი 100 გრ

ხორბლის ფქვილი 2 ჭიქა.

შაქარი 1 ჩ.ჭ

მომზადება

ხაჭო ათქვიფეთ, შეაზილეთ კარაქით და, ფქვილი და კვერცხი, მოზილეთ ცომი. შედგით მაცივარში 60 წუთის განმავლობაში.

მაგიდაზე დაყარეთ ფქვილი, გაათხელეთ ცომი  0,5 სმ სისქეზე. ჭიქით გამოჭერით ცომიდან 8–9 სანტიმეტრის დიამეტრის რგოლები.

მოაყარეთ ნახევარზე შაქარი, გადმოკეცეთ, ისევ მოაყარეთ ერთ ნახევარზე და ისევ გადმოკეცეთ.

გამზადებული “სამკუთხედები” მოათავსეთ საცხობ ფორმაზე.

გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე, გამოაცხვეთ ნამცხვრები 20 წუთის განმავლობაში.

დესერტი შიგნით რბილია და გარედან ხრაშუნა, ხოლო ოდნავ შემწვარი შაქარი მშვენიერ არომატს აძლევს. თქვენ და თქვენი შვილები აუცილებლად დატკბებით ამ დესერტით. გაახალისეთ თქვენი საყვარელი ადამიანები სიახლეებით, გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!

 

Related Articles