მარწყვის სეზონზე უნდა მოამზადოთ რაიმე გემრიელობა. ყველაზე მარტივი რეცეპტია შარლოტას რეცეპტი. თითოეულ დიასახლისს აქვს საფირმო რეცეპტი ვაშლის შარლოტის, მაგრამ ექსპერიმენტები არ გვაწყენს. მარწყვის შარლოტა არავითარ შემთხვევაში არ ჩამორჩება თავის ცნობილ მეგობარს და გარკვეულწილად კიდევ უკეთესიც შეიძლება იყოს.
ფუმფულა ცომს დაამატეთ მარწყვი და ბანანი, მის გემოს უფრო საინტერესოს გახდის.
კომბინაცია უბრალოდ გასაოცარია. არ გამოტოვოთ მარწყვის შარლოტის მომზადების შანსი, რადგან ამ კენკრის სეზონი ძალიან სწრაფად გადის.
შარლოტა მარწყვით და ბანანით
ინგრედიენტები
კვერცხი 5 ცალი
შაქარი 1 ჭიქა
ვანილის შაქარი 10 გრ
ხორბლის ფქვილი 230 გ.
გამაფხვიერებელი. 1 ჩ.კ.
მარწყვი. 200 გრ.
მომზადება
ღრმა თასში ათქვიფეთ კვერცხები მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე. როდესაც ბუშტები გამოჩნდება, დაამატეთ მარილი და ვანილის შაქარი, ათქვიფეთ კიდევ 1-2 წუთი დიდი სიჩქარით.
დაამატეთ პორციებად შაქარი და გააგრძელეთ თქვეფა სანამ მასა არ გაორმაგდება.
ჩაყარეთ გამაფხვიერებელი გაცრილ ფქვილში. ნაზად აურიეთ ფქვილი კვერცხის ნარევში სილიკონის ნიჩბით, აურიეთ ქვემოდან ზევით მიმართულებით.
გაასუფთავეთ და გარეცხეთ მარწყვი და ბანანი. დაჭერით რგოლებად.
დაფარეთ ფორმა პერგამენტის ქაღალდით და დაასხით ცომი. ზემოდან მოაყარეთ მარწყვი და ბანანი, აცხვეთ 160 გრადუსზე 40–45 წუთის განმავლობაში. გაცივებული ნამცხვარი მორთეთ შაქრის პუდრით.
ლამაზი ხილის შარლოტა მზად არის! ნახეთ, როგორ აფუვდება. ნამცხვარი ძალიან რბილია და ასე რჩება მეორე დღესაც. თქვენ ნამდვილად ისიამოვნებთ ამ შესანიშნავი საზაფხულო საკონდიტრო ნაწარმით.