14.5K
მასალა ცომისთვის:
კვერცხი 3 ცალი
შაქრის ფხვნილი 1 ჭიქა
თაფლი 3 ს/კ
ფქვილი 3 ჭიქა
ნიგოზი 1 ჭიქა
კარაქი 100 გრამი
1ჩ/კ ცოდა ძმრით
კრემისთვის:
მოხარშული შესქ.რძე 1 ქილა
კარაქი 200 გრამი
ნიგოზი 1 ჭიქა
ვანილი
ავთქვიფოთ კვერცხი და შაქრის ფხვნილი, დავამატოთ თაფლი, გამდნარი კარაქი, ნიგოზი, სოდა ძმრით, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
ცომი გავყოთ სამ ნაწილად და გამოვაცხოთ ცხიმწასმულ ფორმაზე. თბილ-თბილს ჩამოვაჭრათ გვერდები და დავფხვანათ.
მიქსერით გავთქვიფოთ კარაქი და ნელ-ნელა შევურიოთ შესქ. რძე, ვანილი, დაფქვილი ნიგოზი.
ფირფიტები შევაერთოთ კრემით, ზემოდან კი მოვაყაროთ დაფხვნილი გვერდები.