ქათმის ღვიძლის პაშტეტი

by ekaterine

ქათმის ღვიძლის პაშტეტი

2 კგ ქათმის ღვიძლი

2 თავი ხახვი

2 თავი სტაფილო

400 გრ კარაქი

3ს/კ ზეთი

ცერეცო

1 ცალი ბულგარული

3-4 კბილი ნიორი

მარილი. შავი წიწაკა

მოვხარშოთ ღვიძლი. ცალკე მოვთუშოთ სტაფილო და ხახვი.
შევაგრილოთ ეს ყველაფერი(ღვიძლი,ხახვი,სტაფილო)და გავატაროთ მანქანაში ორჯერ,რათა უფრო ერთგვაროვანი მასა გამოვიდეს,
შემდეგ დავამატოთ ზეთი, მარილი და შავი წიწაკა.
ოთახის ტემპერატურის კარაქს დავუმატოთ ნიორი, წვრილად დაჭრილო ცერეცო, ცოტა მარილი და კარგად ავსრისოთ. გნებავთ ხელით გნებავთ მიქსერით ან სულაც ჩანგლით.
საკვებ ცელოფანზე გავაბრტყელოთ ღვიძლის ფარში,ზემოდან წავუსვათ კარაქის მასა და მოვაყაროთ პატარა კუბიკებად დაჭრილი ბულგარული.
გადავახვიოთ რულეტისებურად და შევდგათ მაცივარში დაახლოებით 3-4 საათით. შემდეგ კი შეგიძლიათ ცელოფანი მოაცილოთ.
ძალიან გემრიელი გამოდის.
პირადად მე ძალიან მიყვარს დილით ჩაისთან.

Related Articles