ტირამისუ პეჩენიებისგან გამოცხობის გარეშე
თქვენი აზრით, შეუძლებელია გემრიელი და ელეგანტური დესერტის მომზადება 10 წუთში? შეეცადეთ ტირამისუ გააკეთოთ პეჩენიებისგან, დესერტის თასებში გამოცხობის გარეშე. ეს რეცეპტი არ ჰგავს კლასიკურს, ყველასთვის საყვარელ იტალიურ დესერტს. მაგრამ განასხვავება თითქმის შეუძლებელია.
ამ დესერტს ასევე უწოდებენ “საქორწილო ღამე”. რას უკავშიდება ასეთი სახელი, ისტორია ცნობილი არ არის.
რაც არ უნდა ყოფილიყო, ჩვენ ეს ტირამისუ გვიყვარს პირველ რიგში მისი დელიკატური გემოსა და ლამაზი გარეგნობის გამო. სხვათა შორის, დესერტის ფორმირების დროს შეგიძლიათ ნამცხვრები დანამოთ თქვენი საყვარელი ყავის ლიქიორით.
ინგრედიენტები
ნამცხვარი პეჩენია 300 გ
ნიგოზი 100 გრ
ლიმონი 1 ცალი
ნაღები 200 მლ
შესქელებული რძე 200 მლ
მომზადება
პეჩენია დაფხვენით, ნიგოზი დაჭერით და ლიმონი გამოწურეთ.
კრემის მოსამზადებლად, ცალკე ათქვიფეთ ცივი ნაღები 30%-იანი. შეურიეთ შედედებული რძე და განაგრძეთ თქვეფა დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში. ჩაასხით ლიმონის წვენი და მიღებული მასა თქვიფეთ, სანამ არ გახდება სქელი კრემი.
დესერტისთვის განკუთვნილ ჭიქებში მონაცვლეობით მოათავსეთ ჯერ პეჩენიის, შემდეგ ნიგოზის და კრემის ფენები.
შეგიძლიათ სხვადასხვა ფერის პეჩენია გამოიყენოთ, თავზე დაამშვენეთ ტირამისუ კენკრის, პიტნის, კაკაოს ან შოკოლადის ნაჭრებით. რა თქმა უნდა, ძალიან ლამაზად გამოვა!