ამ რეცეპტით მომზადებული ხრაშუნა რჩება დიდხანს. ბავშვობაში ძალიან მიყვარდა და ახლა მე თვითონ ვაცხობ.

by ekaterine

დიახ, დიახ, ეს რეცეპტი იქნება მათ შესახებ: ჰაეროვანი, ტკბილი, ხრაშუნა ფუნთუშები. ბევრს ახლაც ახსოვს ბავშვობის ან კოლეჯის წლები, რადგან ადრე ისინი ყველა სასწავლო დაწესებულების სასადილო ოთახში იყიდებოდა. შთამბეჭდავი ზომების მიუხედავად, ჩვეულებრივ, ერთი ფუნთუშა არ იყო საკმარისი: ის ისეთი გემრიელი და სურნელოვანი იყო.

ასეთი ფუნთუშების გაკეთება სახლში ბევრად უფრო ადვილია, ვიდრე წარმოგვიდგენია. ჩვენი რეცეპტით, ისინი მომზადდება ჰაეროვანი, რბილი და ამავე დროს ხრაშუნა. სწორედ ამ კარამელის ქერქის გულისთვის უყვართ!

ხრაშუნა ფუნთუშები

ინგრედიენტები

კვერცხი 1 ცალი

რძე 150 მლ

წყალი 100 მლ

ხორბლის ფქვილი 500 გრ

შაქარი 13 ს.კ.

მშრალი საფუარი 8 გ

კარაქი 80 გ

მარილი დანის წვერით.

მომზადება

შეურიეთ ერთმანეთს რძე და წყალი და ოდნავ გაათბეთ 30-40 გრადუსამდე. დაამატეთ 1 ს.კ.შაქარი, შემდეგ საფუარი, აურიეთ და გააჩერეთ დაახლოებით 20 წუთი.

ათქვიფეთ კვერცხი, ნახევარი გამოიყენეთ ცომისთვის, ნახევარი ზემოდან წასასმელად შეინახეთ.

საფუვრიან მასაში ჩაასხით კვერცხი, დაამატეთ ფქვილი, მოზილეთ ცომი და ერთი საათით გააჩერეთ თბილ ადგილას.

ცომი გაყავით 12 ნაწილად. გაათხელეთ თითოეული ფენა 10-15 სმ სიგრძის. წაუსვით გამდნარი კარაქი, მოაყარეთ შაქარი. გადმოკეცეთ ჯერ ერთი, შემდეგ კი მეორე ნაპირი.

მიღებული რულეტი გადმოკეცეთ.

გადმოკეცილი გვერდი დანით ჩაჭერით.

ზემოდან ფრთხილად გადაშალეთ, როგორ სურათზეა ნაჩვენები.

მზა პროდუქტები საცხობ ფირფიტაზე დაალაგეთ და გააჩერეთ 15 წუთი, შემდეგ წაუსვით კვერცხი და მოაყარეთ შაქარი.

ნამცხვრები მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 35 წუთის განმავლობაში. დანამეთ მზა ფუნთუშები წყლით და გადააფარეთ პირსახოცი. დაელოდეთ, რომ გაცივდეს პირდაპირ გამოსაცხობ  ფირფიტაზე. უკვე მზად არის!

სურნელოვანი ფუნთუშები ძალიან სწრაფად გაფრინდებიან, ასე რომ გამოცხობთ უფრო ბევრ გემრიელ ფუნთუშას. ზოგიერთი დიასახლისი გვირჩევს დარიჩინის დამატებას შაქართან ერთად, შეგიძლიათ სცადოთ! და გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

Related Articles