ნაღების ნაყინი ერთ-ერთი გემრიელი დესერტია, რომელიც ბავშვობაში გვაბრუნებს და იწვევს ნოსტალგიას.
პირველ რიგში, დესერტი მზადდება საკმაოდ მარტივად. დაგჭირდებათ მხოლოდ 5 მარტივი ინგრედიენტი და მაქსიმუმ ნახევარი საათი. გემრიელი ნაყინი კლასიკური სახლის რეცეპტის მიხედვით, დაამარცხებს მაღაზიაში დესერტის შეძენის ნებისმიერ სურვილს.
ინგრედიენტები
შაქარი 400 გრ
რძე 1 ლ
კარაქი 100 გ
სახამებელი 1 ჩ / კ
კვერცხი 5 ცალი.
მომზადება
ჩაასხით რძე თასში და დადგით ნელ ცეცხლზე. თბილ რძეში დაამატეთ კარაქი, დაჭრილი ნაჭრებად. ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
ცალკე აურიეთ შაქარი სახამებლით და კვერცხის გულები. ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაამატეთ ცოტა რძე, რომ ის თხევადი არაჟანივით გამოვიდეს.
ჩაასხით კვერცხიანი მასა მდუღარე რძეში ნელ-ნელა, მუდმივად ურიეთ. კვლავ მოიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ გადმოიღეთ ცეცხლიდან და მოათავსეთ თასი ცივ წყალში. აურიეთ ნარევი მუდმივად, სანამ არ გახდება თბილი.
წყალი გამოცვალეთ და დატოვეთ ნარევი ცივ წყალში, სანამ იგი სრულად გაგრილდება. ზოგჯერ აურიეთ. მიღებული მასა ჩაასხით ფორმებში და მოათავსეთ საყინულეში, სანამ მთლიანად არ გაიყინება.
მზა ნაყინი მიირთვით ახალი ხილით ან კენკრით. ასევე შეგიძლიათ მორთოთ დესერტი გახეხილი შოკოლადით ან ქოქოსით. ყველაფერი შესაფერისია უნივერსალური პლომბირისთვის. გემრიელად მიირთვით!