გემრიელი შაქრის მილები
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 320 გრ
კარაქი 200 გრ
შაქარი 8 ს.კ.
არაჟანი 125 გრ
მომზადება
ცივ კარაქს დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი. ასვრიმეთ, დაასხით არაჟანი და მოზილეთ ცომი.
ცომი გაყავით 8 ნაწილად და გააკეთეთ ბურთულები. გაათხელეთ თითოეული თხელი მართკუთხა ფორმის.
თანაბრად გაანაწილეთ 0.5 ს.კ. შაქარი, რომელიც კიდეებამდე არ უნდა მივიდეს. გადაახვიეთ მჭიდრო რულეტი.
მოაყარეთ სამუშაო ზედაპირს 0.5 ს.კ. შაქარი და გადაატარეთ რულეტი. გაყავით იგი 4 ტოლ ნაწილად და ისე გადაატარეთ შაქარს. იგივე გააკეთეთ ცომის დანარჩენ ნაწილების შემთხვევაში.
გადაიტანეთ ნამცხვრები პერგამენტის ქაღალდით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 170 გრადუსზე 45-50 წუთის განმავლობაში.
შაქრის ნამცხვარი ძალიან ლამაზი და ზომიერად ტკბილი გამოდის. დამატებით შეიძლება მორთული იქნას შაქრის პუდრით.