ჩემი საყვარელი დესერტის რეცეპტი შევცვალე და ახლა შემიძლია მარხვის დროსაც დავტკბე ამ გემრიელობით!

by ekaterine

სამარხვო ტორტი “შავი ტყე”

წარმოუდგენლად დელიკატური ფირფიტები გაჟღენთილია ალუბლის წვენით,  დელიკატური ქოქოსის-შოკოლადის კრემით და გახეხილი შოკოლადით არის გაფორმებული – ეს ყველაფერია ბრწყინვალე “შავი ტყის” ნამცხვრის შესახებ. ასეთი დესერტი ნამდვილად გახდება ნებისმიერი სუფრის მორთულობა, ხოლო მისი მომზადება ძალიან მარტივია.

თუ ფიქრობთ იმაზე, თუ როგორ უნდა გამოაცხოთ საოცრად გემრიელი დესერტი და თან არ დაარღვიოთ მარხვა, ნამდვილად მოგეწონებათ ჩვენი ტორტის რეცეპტი. სცადეთ ააუცილებლად!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 125 გრ

შაქარი 125 გ

კაკაოს ფხვნილი 65 გ

გამაფხვიერებელი 5 გრ

მზესუმზირის ზეთი 60 მლ

წყალი 175 მლ

ქოქოსის ზეთი 230 მლ

შაქრის ფხვნილი 80 გრ

ქოქოსის რძე 5 ჩ / კ

ალუბალი 200 გრ

შავი შოკოლადი გემოვნებით

მომზადება

პირველად, მოამზადეთ ცომი ბისკვიტისთვის. ამისათვის აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, შაქარი და 25 გრ კაკაო, დაამატეთ წყალი და მცენარეული ზეთი. აურიეთ სანამ გლუვი გახდება ნაზავი.

 

საცხობი ფირფიტის ფსკერზე მცენარეული ზეთი წაუსვით და მოაყარეთ ფქვილი. ჩაასხით ცომი  ფორმაში და გააგზავნეთ გამოსაცხობად 25-30 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე. მზა ბისკვიტი დაჭერით სიბრტყეზე სამ ნაწილად.

 

დაბალ ცეცხლზე დადგით ქვაბით უკურკო ალუბალი, მოაყარეთ შაქარი და დაელოდეთ სანამ წვენს გამოსცემს.

 

ახლა მოამზადეთ კრემი. მოდით, ქოქოსის ზეთი შეათბეთ, დაამატეთ შაქრის ფხვნილი, დარჩენილი კაკაო და შოკოლადის ქოქოსის რძე, კარგად აურიეთ.

მოასხით ფირფიტებს ალუბლის წვენი და ააწყვეთ ტორტი: ფირფიტა, შემდეგ ალუბალი და კრემი. გაიმეორეთ სამჯერ. ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი.

კრემით რომ გაიჟღინთოს 3-4 საათით მაცივარში მოათავსეთ ტორტი.

 

მე უკვე ვისიამოვნე ამ დესერტით. სცადეთ თქვენც და გემრიელად მიირთვით!

Related Articles