თურქული სიმითი
ინგრედიენტები
700 გრ ფქვილი
200 გრ რძე
100 გრ წყალი
1 ს/კ საფუარი
1ჩ/კ მარილი
3ჩ/კ შაქარი
ზემოდან მოსაყრელად
300 გრ სეზამი;
3ს/კ შაქარი და 200 გრ წყალი სიროპის მოსამზადებლად;
მომზადება
შევათბოთ რძე და დავუმატოთ საფუარი, მარილი, შაქარი.საფუარი როცა გაიხსნება ჩავაცრათ ფქვილი, დავასხათ წყალი და მოვზილოთ ცომი. ვადროვოთ ამოსვლა;
მოვხალოთ სეზამი ზეთის გარეშე, როცა გაცივდება შემდეგ გამოვიყენოთ.
3ს/კ შაქარი და 200 გრ წყალი შევათბოთ ისე, რომ შაქარი გაიხსნას ( ფორმა მიცემულ სიმითებს ამოვავლებთ ჯერ სიროპში და შემდეგ სეზამის მარცვლებში).
ცომი როდესაც ამოვა გავყოთ 9 ნაწილად ( სურვილის მიხედვით გაანაწილეთ რაოდენობები), გავაბრტყელოთ სიგრძეზე და დავასვენოთ დაახლოებით ნახევარი საათი.
ცომი გავწელოთ სიგრძეზე და დავახვიოთ, შევუკრათ თავი, მივცეთ მრგვალი ფორმა, ამოვავლოთ სიროპში და შემდგ სეზამის მარცვლებში.
გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 220 გრადუსზე, ზედა-ქვედა წვა ჩართული, ცხვება 15 წუთი.