დაკონსერვებული პომიდვრის მრავალი რეცეპტი არსებობს, მაგრამ ეს რეცეპტი სხვებს არ ჰგავს. ერთი ინგრედიენტის წყალობით, პომიდორი იძენს წარმოუდგენელ გემოს და ეს შესანიშნავი ინგრედიენტი ყურძენია. პომიდორი შეგიძლიათ მიირთვათ სადღესასწაულოდ ან ყოველდღიურად, ისინი უხდება ხორციან და ცივ კერძებს. ყურძენს შეუძლია დაამშვენოს კერძები, მისი გემო ასევე სასიამოვნოა.
დაკონსერვებული წითელი პომიდორი
ინგრედიენტები
1 კგ პომიდორი
300 გრ ყურძენი
ნივრის 4 კბილი
1-2 მოცხარის ფოთლები
2 ღერი კამა
ნიახურის 2 ღერი
6 ს.კ. შაქარი
3 ს.კ. მარილი
3 ს.კ. ძმარი
წყალი
ცხარე წიწაკა
შავი წიწაკა 5 ბარდა თითო ქილაში
მომზადება
შეარჩიეთ კარგი, მაგარი პომიდორი,გარეცხეთ ისინი წყალში და მოაცალეთ ყუნწები. მწვანე ყურძნის მტევნები კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ.
გაამზადეთ ქილები, არ აქვს მნიშვნელობა როგორ ქილებს გამოიყრნრბთ, ეს რეცეპტი გათვალისწინებულია 2 ორლიტრიან ქილაზე. გარეცხეთ და კარგად გააშრეთ ქილები, სახურავები მდუღარე წყალში მოათავსეთ.
ქილის ფსკერზე მოათავსეთ 2კბილი ნიორი, მოცხარის ანუ სმაროდინის ფოთლები, თითო ღერი ნიახური და კამა, წიწაკა და პილპილის მარცვლები.
ჩააწყვეტ პომიდორი და ყურძენი ისე, რომ არ დაზიანდეს, მაგრამ მჭიდროდ უნდა იყოს მოთავსებული. შეავსეთ პირამდე ქილები.
მარილი და შაქარი გაანაწილეთ ქილებში. დაასხით მდუღარე წყალი, დააფარეთ და 15 წუთის შემდეგ გადაწურეთ წყალი და კვლავ აადუღეთ, დაამატეთ ძმარი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
დაასხით მარინადი ქილებს და მოხუფეთ. გადაატრიალეთ ქილები და შეფუთეთ, დატოვეთ ასე, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება, შეინახეთ გრილ და ბნელ ადგილას.
შეინახეთ რეცეპტი და მერწმუნეთ აუცილებლად გამოგადგებათ სეზონზე. ეს ლამაზი პომიდვრები თქვენი რჩეული გახდება.