ბლინების მომზადების 10 წესი
მხოლოდ რძეში. ასევე შეგიძლიათ ბლინები მოამზადოთ შრატზე. მაგრამ არა ადუღებულ წყალში. ისინი გამოცხვება ნებისმიერ შემთხვევაში , მაგრამ არ იქნება სუპერ თხელი და ისეთივე გემრიელი, როგორც რძეში.
პროდუქტის ტემპერატურა. აღიარეთ, რომ არ მიგიქცევიათ ოდესმე ამისთვის ყურადღება. და ყველა ინგრედიენტები გამოყენებული უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის.
1 ლიტრ რძეზე ორი კვერცხი. თუ უფრო მეტ კვერცხს იყენებთ, ბლინები შეიძლება გახდეს რეზინასავით. პირველად, უბრალოდ მსუბუქად ათქვიფეთ კვერცხები ჩანგლით. ცოტა ხნის შემდეგ, დაამატეთ რძე, მარილი და შაქარი.
ყოველთვის გასცერით ფქვილი. ამის გაკეთება აუცილებელია, რადგან ამ დროს გაჯერებულია ჟანგბადი, რაც იმას ნიშნავს, რომ ბლინები იქნება შესანიშნავი.
მცენარეული ზეთი სოდისა და გამაფხვიერებლის ნაცვლად. ეს არის მცენარეული ზეთი, რომელიც მოქმედებს როგორც გამაფხვიერებელი. თქვენ შეგიძლიათ ასეთი ცომი გამოაცხოთ აბსოლუტურად მშრალ ტაფაში.
ცომი დაასვენეთ. განსაკუთრებული არაფერი უნდა გაკეთდეს. დააყოვნეთ ის 15-20 წუთის განმავლობაში. გლუტეინს ექნება დრო, რომ შეიწოვოს ტენიანობა და გაფუვდეს. ბლინები ჰაეროვანი და ძალიან ფუმფულა იქნება.
როდის უნდა დაამატოთ მდუღარე წყალი. 20 წუთის განმავლობაში ცომი გასქელება. მაშინ უნდა გაზავდეს იგი მცირე რაოდენობით ცხელი წყლით.
შეიძინეთ ბლინის ტაფა, რომელსაც მხოლოდ მის გამოსაცხობად გამოიყენებთ.
ზოგიერთი უპირატესობას თუჯის ტაფას ანიჭებს, რადგან თანამედროვე თხელი ტაფები, რომელსაც დამცავი ზედაპირი აქვს, ყველა დიასახლისს არ მოსწონს. გემოვნებაზე არ დავობენ.
სწორად გადაატრიალეთ. მარცხენა ხელით ტაფა დაიკავეთ, მარჯვენა ხელით თხელ ნაკადად ჩაასხით ცომი და შემოატრიალეთ ისე, რომ თანაბრად გაიშალოს ტაფის ფსკერზე. როცა ზედაპირზე ბუშტუკები გაჩნდება, ცომი გადაატრიალეთ მეორე მხარეს.
დააფარეთ სახურავი. როდესაც უკვე მომზადებული ბლინების მთელი დასტა გაქვთ, დააფარეთ სახურავი, სანამ დანარჩენს გამოაცხობთ. ასე ცომი კიდევ უფრო ნაზი და რბილი იქნება.
შეარჩიეთ გულსართის რამდენიმე ვარიანტი და გახადეთ დღესასწაული განსაკუთრებული.
ალბათ, ჩვენი მკითხველების უმეტესობამ უკვე იცის ეს რჩევები. ჩვენ მოხარული ვიქნებით, თუ დაამატებთ ჩამონათვალს იმ ხრიკებს, რომლებიც ძალიან გეხმარებათ. გაუზიარეთ წესები, ხრიკები და რჩევები თქვენს მეგობრებსაც.