საუკეთესო ქათმის კერძი მთელი ოჯახისთვის! ჩემი ქმარი აღფრთოვანებულია მისი გემოთი!

by ekaterine

ქათმის კერძები შეგიძლიათ ნახოთ მსოფლიოს თითქმის ყველა სამზარეულოში, რაც ძალიან მარტივად არის განმარტებული: დიეტური, ნოყიერი და გემრიელი ქათამი კარგად არის შეზავებული ნებისმიერი სანელებლებით და ბოსტნეულით.

ამ პოპულარობის გამო, ზოგჯერ რთულია აირჩიოს რა უნდა მოამზადოთ ქათმისგან. ქათმის მკერდი, ფეხები და ფრთები მაცდურად გამოიყურება, მაგრამ როგორ მოვიქცეთ, თუ სწრაფად გვინდა კერძის მომზადება? ეს რეცეპტი შესანიშნავი გამოსავალია თქვენთვის! ქათამი ყოველთვის მზად იქნება, რომ მოამზადოთ სწრაფად კერძი.

ქათმის “ტუშონკა”

ინგრედიენტები

ქათამი 2 კგ

შავი წიწაკა (მარცვალი) 20 ცალი

მარილი 20 გ

დაფნის ფოთოლი 4 ცალი.

მომზადება

მოაცალეთ ქათამს კანი, დაჭერით დიდი ზომის ნაჭრებად. გაარჩიეთ ძვლებისგან, მოათავსეთ კონტეინერში, მოაყარეთ მარილი და შედგით მაცივარში 40 წუთის განმავლობაში.

სანამ ქათამი მაცივარშია, გაასტერილეთ ქილები, მოათავსეთ ძირში დაფნის ფოთოლი და პილპილის მარცვლები. 2 ლიტრიან ქილაში 2 დაფნის ფოთოლი და 10 მარცვალი პილპილი.

ხორცი მოათავსეთ ქილებში, დაასხით წყალი და მოაკარით პერგამენტის ქაღალდი სახურავის ნაცვლად. შედგით ცივ ღუმელში და მოამზადეთ 150 გრადუსზე 4,5 საათის განმავლობაში. მოხუფეთ სტერილური ხუფებით.

ქილები მოათავსეთ მზისგან დაცულ გრილ ადგილას. ის უფრო დიდხანს შეინახება, თუ ქათამს ზემოდან ცხიმს მოვასხავთ, ეს ხელს უშლის ხორცში ჰაერის შეღწევას.

თუ ქათამი არ არის ცხიმიანი, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ცოტა მდნარი ღორის ცხიმი. გაუზიარეთ ჩვენი რეცეპტი სხვებს, რათა მათ ნებისმიერ დროს მიირთვან გემრიელი ქათამი!

Related Articles