შესაძლებლობების სიმრავლის მიუხედავად, თანამედროვე დიასახლისები კვლავ მაიონეზში ამზადებენ ქათამს, რაც არც თუ ისე სასარგებლოა. ამ მარინადში მომზადებული კი ნამდვილად მაგიდის დედოფლად იქცევა.

by ekaterine

ქათმის ხორცის კერძები სულ უფრო პოპულარული გახდა. გემრიელია, მაგრამ ცოტა მშრალი და საჭიროებს საწებლის, კეტჩუპის, მაიონეზის გამოყენებას. ამიტომ, ჩვენ გადავწყვიტეთ, რომ შემოგთავაზოთ ექვსი საუკეთესო მარინადი თქვენი საყვარელი პროდუქტისთვის.

маринад для курицы в духовке

ლუდის მარინადი

маринад для курицы в духовке

ინგრედიენტების ნაკრები ნამდვილად მდიდარია, რაც შეეხება მარინადს. თითოეულ მათგანს აქვს საკუთარი, ძალიან განსაკუთრებული როლი. მაგრამ ჩვენთვის შედეგი მნიშვნელოვანია და ის, სხვათა შორის, შესანიშნავია.

ინგრედიენტები

200 მლ სოიოს სოუსი

150 გრ თაფლი

200 მლ ლუდი

ნივრის 2 კბილი

1 ცალი წითელი მწარე წიწაკა

როზმარინის 1 ყლორტი

მომზადება

გაჭყლიტეთ ნიორი, დაამატეთ ყველა ინგრედიენტი და აურიეთ. დაასხით ქათამს და მთელი ღამით დატოვეთ მაცივარში.

маринад для курицы в духовке

ვერავინ შეძლებს გამოიცნოს ყველა ინგრედიენტი.  ნამდვილად თითებს ჩაიკვნეტს ვინც გასინჯავს და მოითხოვს დამატებას. ასეთ გემრიელ ქათამს ყველა დიასახლისი ვერ შეწვავს.

პიკანტური მარინადი

маринад для курицы в духовке

ძნელია იპოვოთ უკეთესი ვარიანტი, თუ მოგწონთ ცხარე ქათამი. მარინადი მოსამზადებლად მარტივია, საჭიროა მხოლოდ ხუთი ინგრედიენტი და თავად სუფრის დედოფალი.  განსაკუთრებით მწარე ხორცის მოყვარულებს ურჩევენ, ეკონომია არ გააკეთოთ წითელ წიწაკაზე.

ინგრედიენტები

1 ხახვი

ნივრის 3 კბილი

30 მლ ლიმნის წვენი

მარილი, დაფქვილი წითელი წიწაკა გემოვნებით.

მომზადება

დაჭერით ნიორი და ხახვი. ბოსტნეულს სანელებლები მოაყარეთ. კარგად აურიეთ. დაამატეთ ლიმონის წვენი. მოასხით ქათმის ფილეს ნარევი. დატოვეთ ის 6 საათის განმავლობაში.

маринад для курицы в духовке

იდეალური ვარიანტია დატოვოთ მთელი ღამე. მომზადებას დაახლოებით 10-15 წუთი დასჭირდება. მაგრამ შემდეგ ხორცი იქნება ისეთი გემრიელი და არომატული, რომ თქვენ ჯერ კიდევ მაგიდასთან დაიწყებთ იმაზე ფიქრს, როდის მოამზადოთ კვლავ.

ღვინის მარინადი

маринад для курицы в духовке

ალკოჰოლის და ხორცის ერთად მომზადება მარინადის თვალსაზრისით, ღირს ექსპერიმენტად. მაგალითად, ღვინის ვარიანტი წარმოუდგენლად გემრიელია. მაგრამ რა უნდა გითხრათ, ყოველთვის უკეთესია საკუთარი თვალით ნახვა.

ინგრედიენტები

400 მლ მშრალი წითელი ღვინო

8 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

როზმარინის 1 ყლორტი

მარილი, წიწაკა, რეჰანი გემოვნებით

მომზადება

არაფერია რთული. შეურიეთ ყველაფერი და დაასხით ხორცს მარინადი. ოთახის ტემპერატურაზე, ნახევარი საათის განმავლობაში საკმარისია, რომ ქათამი დამარინადებული იყოს. შემდეგ შეგიძლიათ ღუმელში ჩვეულებრივი გზით მომზადება.

маринад для курицы в духовке

შეარჩიეთ შესანიშნავი გარნირი და ხორცის სოუსი – სრულყოფილი სადილი მზად არის. მაგრამ არ იფიქროთ, რომ შესაძლებელია ქათმის ამ გზით მომზადება ექსკლუზიურად მხოლოდ ოჯახური ტრაპეზისთვის. ნებისმიერი დღესასწაული კიდევ უფრო გემრიელი გახდება ასეთი კერძით.

მწარე მარინადი

маринад для курицы в духовке

რა შეიძლება იყოს უკეთესი ვიდრე ცხარე ხორცი სადილად? ალბათ თქვენ იცით უკეთესი ვარიანტი, მაგრამ თქვენი მეგობრების 80% იქნება გაიზიარებს ჩვენ მოსაზრებას.ქათამი ცხარე მარინადში მოხარშეთ და ნახავთ, რომ არავინ იტყვის უარს.

ინგრედიენტები

2 ხახვი

4 ს.კ.ზეითუნის ზეთი

მარილი, ჩილის წიწაკა, პაპრიკა გემოვნებით

2 დაფქვილი დაფნის ფოთოლი

მომზადება

დაჭრილი ხახვი შეურიეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს. წაუსვით ხორცს მარინადი. დატოვეთ 6 საათი.

маринад для курицы в духовке

მოემზადეთ – ძალიან ცხარეა. ჩვენ გირჩევთ აირჩიოთ სოუსი უფრო რბილი, მომჟავო. ხორცი შესანიშნავი იქნება. რაც შეეხება გარნირს, გადასაწყვეტია, საერთოდ გჭირდებათ თუ არა. შეგიძლიათ გააკეთოთ მსუბუქი სალათი.

იტალიური მარინადი

маринад для курицы в духовке

მზიანი ევროპის ქვეყანაში, ყველამ იცის ეს რეცეპტი. არანაირი მაიონეზი, მის ნაცვლად ზეითუნის ზეთი, კამა და ოხრახუშის ნაცვლად – იტალიური მწვანილი. რა თქმა უნდა ეს არ შეიძლება გაკეთდეს ციტრუსის გარეშე.

ინგრედიენტები

25 მლ ლიმნის წვენი

5 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

1 ჩ.კ. ნივრის ფხვნილი

მარილი, წიწაკა, მშრალი იტალიური მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

ფილე დაჭერით ნაჭრებად. დაამატეთ ყველა სანელებელი. დაასხით ზეითუნის ზეთი, ასევე ლიმონის წვენი. ყველაფერი კარგად აურიეთ. დატოვეთ ეს ყველაფერი ნახევარი საათი. შემდეგ მოამზადეთ.

маринад для курицы в духовке

გრეიფრუტის მარინადი

маринад для курицы в духовке

ორიგინალური, თანაც ძალიან. ასეთი ქათამი დღესასწაულის დროს იდეალური კერძი იქნება. რომ გააოცოთ და დაიპყროთ გურმანების გული, თქვენ უნდა შეურიოთ მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტი.

ინგრედიენტები

1 გრეიფრუტი

1 ხახვი

ნივრის 2 კბილი

2 ს.კ. თაფლი

2 ს.კ. ღვინის ძმარი

200 მლ წყალი

მომზადება

დაჭრილი ნიორი და ხახვი შეურიეთ გრეიფრუტის წვენს და სხვა ინგრედიენტებს. მოასხით ქათამს ნარევი. 4 საათის განმავლობაში დატოვეთ და შემდეგ მოამზადეთ.

маринад для курицы в духовке

არ ღირს ექსპერიმენტი გააკეთოთ, თუ გრეიფრუტი არ არის თქვენი საყვარელი ხილი. გარდა ამისა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახლად გამოწურული ფორთოხლის წვენი. მაგრამ ეს იქნება სრულიად განსხვავებული მარინადი და განსხვავებული გემო.

ხშირად ვისმენთ და ვკითხულობთ, რომ შესაძლებლობების სიმრავლის მიუხედავად, თანამედროვე დიასახლისები კვლავ მაიონეზში ამზადებენ ქათამს. ჯერ ერთი, არც ისე გემრიელია. მეორეც, ეს ნამდვილად არ არის სასარგებლო. დროა, უარი თქვათ ძველ ჩვევებზე და მეგობრებიც გადაიყვანოთ გემრიელ და ჯანსაღ კვებაზე.

 

Related Articles