თაფლიანი ნამცხვარი საკონდიტრო ხელოვნების კლასიკაა! კიდევ ერთ ინგრედიენტს ვამატებ ცომს და დესერტი წარმოუდგენლად გემრიელია!

by ekaterine

თაფლიანი ნამცხვარი თხევადი ცომისგან

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 4 ჭიქა.

თაფლი 6 ს.კ.

კვერცხი 6 ცალი

შაქარი 2 ჭიქა.

არაჟანი 2 ჭიქა.

სოდა 1 ჩაის კოვზი.

კარაქი 150 გრ.

ძმარი 1 ს.კ.

მომზადება

გაადნეთ კარაქი წყლის აბაზანაზე (შეიძლება შეიცვალოს მარგარინით). შემდეგ დაამატეთ თაფლი და 1 ჭიქა შაქარი. კარგად ავურიოთ.

 

ცომში დავამატოთ კვერცხები და სოდა ძმრით, ისევ კარგად ავურიოთ.

 

ჩაყარეთ ფქვილი და აურიეთ მიქსერით ცომი. შემდეგ, გამოაცხვეთ ნამცხვრები. შეგიძლიათ გამოიყენოთ მრგვალი სილიკონის ფორმა ან პერგამენტი წრის ფორმის. ვიზუალურად გაყავით ნარევი 8-10 ნაწილად. დაასხით ცომი კოვზით და გამოაცხვეთ თითოეული ნამცხვარი 12 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე ტემპერატურაზე.

 

ათქვიფეთ არაჟანი 1 ჭიქა შაქართან ერთად. წაუსვით ნამცხვრებს მიღებული კრემი და მორთეთ მზა ნამცხვარი გარედანაც.

 

შეეცადეთ დაამატოთ რამდენიმე კოვზი ყაყაჩოს თესლი ნახევარ ცომში. ტორტის აწყობის დროს, მონაცვლეობით დააწყვეთ ჩვეულებრივი და ყაყაჩოს ნამცხვრები: ამ გზით მიიღებთ ელეგანტურ ჭრილს და თაფლის ნამცხვრის განახლებულ გემოს. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles